Locuitorii unei insule din Japonia se pregătesc de un super taifun ‘fără precedent’

Publicat:

Autoritățile din Japonia îi îndeamnă pe locuitorii unei insule să-și părăsească locuințele deoarece de zonă se apropie un super taifun „fără precedent”, potrivit Reuters, informează mediafax.

Agenția meteorologică japoneză i-a îndemnat sâmbătă pe locuitori să evacueze anumite zone din sudul insulei Kyushu, înaintea unui taifun uriaș care va atinge pământul duminică.


Citește și : Taiwanul nu vede cu ochi buni apropierea dintre Putin şi Xi: ‘Dăunează păcii internaţionale!’

Nanmadol, clasificat drept super taifun de către Centrul comun de avertizare a taifunurilor al Marinei americane, are potențialul de a fi cea mai distructivă furtună tropicală care a lovit Japonia în ultimele decenii.

Agenția meteorologică a anunțat că ar putea emite o „avertizare specială” pentru prefectura Kagoshima și alte părți din Kyushu, cea mai sudică insulă principală a Japoniei, încă de sâmbătă seara, existând posibilitatea unor valuri înalte și ploi abundente în aceste regiuni. Ar fi prima alertă de acest fel pentru orice prefectură la nord de lanțul insular Okinawa, a relatat presa internă.

Furtuni și precipitații fără precedent” ar putea lovi zona, a declarat Ryuta Kurora, oficial al JMA, în cadrul unei conferințe de presă, îndemnând locuitorii din zonă să evacueze înainte de lăsarea întunericului.

Compania feroviară a început sâmbătă să oprească unele trasee și anunță că duminică vor fi mai multe măsuri. De asemenea, zeci de zboruri de din regiunea sudică au fost anulate, a anunțat postul de televiziune NHK.

Citește și : Incendiu violent într-un zgârie-nori din China

Nanmadol, al 14-lea taifun al sezonului, se afla sâmbătă după-amiază în apropierea insulei Minami-Daito din sudul Japoniei și se îndrepta spre nord-vest cu 20 km pe oră. Vânturile din centrul furtunii suflă cu 198 km pe oră, cu rafale de până la 270 km/h, potrivit JMA.

Furtuna, a cărei putere este echivalentă cu cea a unui uragan de clasa 5 în Oceanul Atlantic, este prognozată să se îndrepte spre est și să treacă marți pe deasupra capitalei Tokyo.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE Roboți, podea interactivă, imprimantă și stilouri 3D. De aceste tehnologii beneficiază...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.