Londra dezminte că va plăti Iranului o datorie mai veche în schimbul eliberării unei activiste umanitare

Publicat:

Purtătorul de cuvânt al prim-ministrului britanic Theresa May a declarat joi că nu există nicio legătură între o datorie către Iran de 400 milioane de lire sterline (528 milioane dolari) şi soarta unei angajate umanitare iraniano-britanice încarcerate, informează Reuters, potrivit agerpres.

Ziarul The Sun a relatat că Marea Britanie se pregăteşte să plătească această datorie veche pentru a ajuta la eliberarea lui Nazanin Zaghari-Ratcliffe, manager de proiect pentru Fundaţia Thomson Reuters.


Citeşte şi: Asasinat la comandă în Israel? Un om a murit după ce maşina i-a sărit în aer pe autostradă – FOTO

Întrebat în legătură cu această informaţie, purtătorul de cuvânt al prim-ministrului a declarat că guvernul nu vede o legătură între datorie şi soarta lui Zaghari-Ratcliffe.

“În mod sigur că nu vedem nicio legatură între aceste două chestiuni”, a spus purtătorul de cuvânt. Aceste “informaţii sunt speculaţii”.

Potrivit The Sun, Iranul a cerut ca Marea Britanie să-i restituie suma de 400 milioane de lire sterline plătită de fostul şah al Iranului în 1979 pentru 1.750 de tancuri Chieftain şi alte vehicule, dintre care aproape niciunul nu a fost în cele din urmă livrat.

Nazanin Zaghari-Ratcliffe a fost condamnată la cinci ani de închisoare pentru că ar fi planificat răsturnarea regimului iranian. Ea respinge acuzaţiile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.