Londra solicită informaţii despre bărbatul arestat la Teheran

Publicat:

Londra a cerut “de urgenţă” informaţii Teheranului cu privire la arestarea unui bărbat cu dublă cetăţenie, britanică şi iraniană, şi a unei studente iraniene, angajată la British Council, a anunţat miercuri Ministerul de Externe britanic, relatează AFP, potrivit agerpres.

Mahan Abedin, analist de politică iraniană, care conduce grupul de cercetare Dysart Consulting, este al doilea cetăţean cu dublă cetăţenie iraniană şi britanică arestat în Iran, în mai puţin de o lună.


Citeşte şi: Tragedie aeriană în SUA. Nouă oameni au murit – VIDEO

“Solicităm de urgenţă date autorităţilor iraniene după informaţiile privind arestarea unui cetăţean cu dublă cetăţenie britanică şi iraniană”, a declarat o purtătoare de cuvânt al ministerului britanic, potrivit unui comunicat.

Aras Amiri, studentă iraniană care locuieşte în Marea Britanie şi lucrează la British Council, a fost, de asemenea, arestată în timp ce se afla în vizită la familia sa în Iran, potrivit organizaţiei Dysart Consulting, care se ocupă de schimburi educaţionale şi relaţii culturale.

“Ştim că unul dintre angajaţii noştri a fost arestat în Iran în timpul unei vizite private la familia sa”, a declarat o purtătoare de cuvânt, citată de agenţia britanică Press Association. Ea a precizat că British Council nu are reprezentanţă în Iran.

În ultimii ani, mai multe persoane au fost închise în Iran, care nu recunoaşte dubla cetăţenie.

Citeşte şi: Un avion al armatei ruse s-a prăbuşit în mare. Ambii piloţi au murit! – FOTO

Cel mai mediatizat caz este cel al lui Nazanin Zaghari-Ratcliffe, o angajată a Fundaţiei Thomson Reuters arestată în 2016 şi condamnată la cinci ani de închisoare pentru participarea la demonstraţii împotriva regimului iranian în 2009, ceea ce ea neagă.

Abbas Edalat, un militant pacifist şi profesor de ştiinţe informatice la Imperial College din Londra, este arestat din 15 aprilie, potrivit Centrului de apărători ai drepturilor omului în Iran (CHRI), al cărui sediu se află în New York.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

Valeriu Pleşca vorbeşte despre Reîntregirea Republicii Moldova

Valeriu Pleşca vorbeşte despre Reîntregirea Republicii Moldova Problema integrităţii teritoriale a Republicii Moldova există de peste 32 de ani, timp în care au fost întreprinse...

Mihai Isac: Pacea rusească în Ucraina, o capcană întinsă de Federația Rusă comunității internaționale

Mihai Isac: Pacea rusească în Ucraina, o capcană întinsă de Federația Rusă comunității internaționale Acceptarea condițiilor Kremlinului pentru demararea ipotetică a negocierilor de pace este...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.