Lovitură de teatru în Mitropolia Moldovei: Al treilea ierarh din Moldova a fost hirotonit de ÎPS Vladimir

Publicat:

Lovitură de teatru în Mitropolia Moldovei: Al treilea ierarh din Moldova a fost hirotonit de ÎPS Vladimir

Ieri, Mitropolitul Vladimir a hirotonit al treilea episcop la rând, după ce, în septembrie trecut, a trimis o scrisoare Patriarhului Kirill, pe care îl atenționa despre dezamăgirea creștinilor din R. Moldova cu privire la sprijinul acordat armatei ruse de către Biserica Ortodoxă Rusă în războiul contra Ucrainei.

Citeşte şi: Rachete trase din Irak către baza coaliţiei antijihadiste din Siria – Stiripesurse.md


Până la invazia Rusiei în Ucraina din 2022, toți ierarhii din R. Moldova, subordonați Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, erau ridicați la această treaptă de însuși patriarhul rus.

Lovitură de teatru în Mitropolia Moldovei: Al treilea ierarh din Moldova a fost hirotonit de ÎPS Vladimir

În cercurile bisericești, se cunoaște că primii doi noi episcopi, hirotoniți în mod inexplicabil de către Mitropolitului Vladimir – arhimandritul Filaret (Cuzmin) de la Căpriana și preotul Fiodor Roșca (cu numele de călugăr Nicolae) – nu au fost acceptați de Moscova din cauza unor păcate mai vechi de ordin moral. Și că aceștia au izbutit să devină capi ai bisericii doar după scrisoarea ÎPS Vladimir din septembrie 2023, prin care Patriarhia Moscovei era prevenită despre lipsa de încredere a moldovenilor în raport cu agresiunea militară rusă.

Însă ieri, la Catedrala „Nașterea Domnului” din Chișinău, Mitropolitul Vladimir l-a hirotonit la treapta de episcop de Dondușeni și vicar al Episcopiei de Edineț și Briceni pe arhimandritul Patrocl (Porombac). Din informațiile pe care le deține Jurnal.md, în privința acestuia nu se cunoaște nicio cădere de ordin creștinesc sau etic.

Unele surse ne-au comunicat că arhiepiscopul Nicodim (Vulpe), al cărui vicar a fost numit episcopul Patrocl, ar fi insistat ca cel din urmă să fie hirotonit de către Moscova, însă, din motive nelămurite pentru el, nu a fost în stare să primească acest consimțământ.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline Şerveţelul pe care FC Barcelona s-a angajat să îl...

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025 Take Two a anunţat că va lansa un nou joc din seria...

VIDEO – Prezentare de modă istorică în Arabia Saudită. Manechinele au defilat, pentru prima dată, în costume de baie

VIDEO - Prezentare de modă istorică în Arabia Saudită. Manechinele au defilat, pentru prima dată, în costume de baie Arabia Saudită a arătat lumii o...

Îți place să pleci hai-hui în lume? Destinațiile perfecte pentru o primă călătorie ‘solo’

Îți place să pleci hai-hui în lume? Destinațiile perfecte pentru o primă călătorie 'solo' Călătoria de unul singur poate fi o experiență plină de satisfacții,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.