Lukaşenko nu mai prezintă legitimitate în ochii belaruşilor, susţine şeful diplomaţiei poloneze

Publicat:

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko nu mai prezintă legitimitate în ochii publicului din ţara sa, a susţinut ministrul de externe polonez Zbigniew Rau, transmite marţi thenews.pl, potrivit agerpres.

”Puteţi vedea că aceste schimbări sunt ireversibile. Nu mai există nicio legitimitate a autorităţilor, care se află la putere doar pentru că fizic ele pot conduce”, a spus şeful diplomaţiei poloneze într-un interviu pentru cotidianul Gazeta Polska Codziennie.


Citește și : BoJo a rămas fără șeful departamentului juridic: Jonathan Jones și-a dat demisia!

Rau a adăugat că Rusia doreşte să păstreze Belarusul în sfera sa de influenţă, dar de asemenea vrea să-şi îmbunătăţească relaţiile cu Occidentul.

“Şi acesta este un paradox. O situaţie extrem de dificilă pentru Putin. Evenimente recente au dus la o discuţie despre proiectul Nord Stream 2 pentru prima dată, chiar şi în Germania”, a accentuat demnitarul polonez.

Într-un interviu pentru Bloomberg TV, premierul polonez Mateusz Morawiecki a afirmat că recenta ameninţare din partea Moscovei cu intervenţia în Belarus şi otrăvirea disidentului rus Aleksei Navalnîi ar trebui să constituie ”alarma finală de trezire” pentru Germania pentru a renunţa la proiectul energetic Nord Stream 2.

Vezi și: Avertisment pentru părinți: Pe TikTok circulă imagini cu o sinucidere!

Varşovia se opune de mult timp proiectului Nord Stream 2, care ar permite transportarea unui volum de 55 de miliarde de metri cubi de gaz natural în fiecare an din Rusia către Germania via platforma Mării Baltice, ocolind ţări de tranzit precum Polonia şi Ucraina.

Polonia consideră Nord Stream 2 drept un demers pur politic care ar spori dependenţa Europei de gazul natural rusesc şi i-ar permite Rusiei să exercite presiuni asupra ţărilor de tranzit. Proiectul ar fi în mod special periculos pentru Ucraina, care ar putea fi decuplată de la tranzitul de gaz natural.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.