Lumea se îndreaptă spre război

Publicat:

Lumea se îndreaptă spre război

Cu greu putem găsi o altă epocă cu atât de mulți nebuni sau fanatici conducând în același timp. Putin, Kim Jong-un, Lukașenko, Netanyahu, Erdoğan, Khamenei…

 

De la invazia rusă în Ucraina, cheltuielile militare din lume au luat locul cheltuielilor pentru sănătate și educație, scrie EL FINANCIERO, potrivit stiripesurse.ro.


Un nebun, Vladimir Putin, ne duce spre cataclismul nuclear, din care „vor supraviețui doar gândacii”, așa cum a spus Gabriel García Márquez.

Anul trecut, cheltuielile militare globale au avut cea mai mare creștere (9 la sută) de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Citeşte şi: Buzu recunoaşte că pensiile nu sunt suficiente pentru un trai decent – Stiripesurse.md

Țările din din Alianța Atlantică (NATO), în afară de SUA, cheltuiesc cu 32% mai mult pentru apărare decât în ​​2014, când Rusia a invadat Crimeea, potrivit Institutului Internațional de Studii Strategice de la Londra.

Lumea se îndreaptă spre război

O nebunie, dar asta fac nebunii și fanaticii: lucruri nebunești.

Cu greu putem găsi o altă epocă cu atât de mulți nebuni sau fanatici conducând în același timp. Putin, Kim Jong-un, Lukașenko, Netanyahu, Erdoğan, Khamenei, și s-ar putea alătura și Donald Trump, doar pentru a-i aminti pe cei care reprezintă o amenințare globală.

Pentru 2024, membrii europeni ai NATO vor aloca 380 de miliarde de dolari pentru cheltuielile militare.

Este pentru prima dată în perioada postbelică când cheltuielile militare în Europa aliată depășesc două procente din produsul intern brut (PIB).

Polonia, Grecia, Finlanda, România, Ungaria, Marea Britanie și țările baltice au cheltuieli militare istorice, peste două procente din PIB.

Lumea se îndreaptă spre război

În 2023, Polonia a avut cea mai mare creștere a cheltuielilor militare din istorie, 3,9% din PIB, chiar și peste cele ale Statelor Unite.

Cheltuiesc pentru că vor?

Nu. Polonezii cheltuiesc pentru că vecina lor, Rusia, amenință că îi invadează, după ce termină cu Ucraina.

Rusia alocă 6 la sută din PIB cheltuielilor militare. Pentru anul acesta, 2024, Putin a crescut cheltuielile militare cu 66 la sută.

Japonia, amenințată de un alt nebun, Kim Jong-un, a renunțat la politica sa tradițională de cheltuieli militare minime și și-a majorat cheltuielile pentru apărare cu 13% pentru anul fiscal 2024. Peste 50 de miliarde de dolari.

Cu planul lor pe cinci ani de creștere a cheltuielilor militare, japonezii vor aloca 300 de miliarde de dolari în acest scop.

Lumea se îndreaptă spre război

Astfel, țara care după cel de-al Doilea Război Mondial a scris în Constituție că nu se va înarma decât în ​​caz de risc extrem va deveni a treia națiune cu cele mai mari cheltuieli militare, după Statele Unite și China.

Au înnebunit japonezii?

Desigur că nu. Nebunul este dictatorul nord-coreean care testează rachete nucleare pentru a distruge Japonia.

Planul militar japonez, care trece peste  limitele autoimpuse în apărare, constă în achiziționarea de rachete cu rază lungă de acțiune. Trebuie să facă asta. Există un nebun care vrea să-i omoare pe toți și are mijloacele să o facă.

În plus, Japonia se înarmează cu rachete de croazieră Type-12 și Tomahawk de fabricație americană.

Industria sa militară dezvoltă rachete hipersonice, ghidate, cu o rază de acțiune de trei mii de kilometri.

Lumea se îndreaptă spre război

Cheltuiește pe un sistem de apărare antirachetă și pe nave de război cu radare Lockheed Martin SPY-7 pentru a localiza rachete care au o traiectorie „în arc înalt”, cum sunt cele folosite de Coreea de Nord, care sunt foarte greu de detectat.

Împreună cu Statele Unite, japonezii dezvoltă un sistem de interceptare a rachetelor hipersonice care sunt în stadiu de fabricație în China, Rusia și Coreea de Nord.

După invazia rusă în Ucraina, germanii au fost nevoiți să adopte o „schimbare de paradigmă”, iar cancelarul Scholz a anunțat că Germania va avea cea mai mare armată dintre țările europene membre ale NATO.

Pentru acest an fiscal, care a început în martie, Germania va aloca 73,41 miliarde de dolari pentru cheltuielile militare, echivalentul a 2,01 la sută din PIB-ul său.

Lumea se îndreaptă spre război

Achizițiile, pe categorii, sunt confidențiale, dar se știe că nemții urmează să-și reînnoiască flota de elicoptere de transport greu (vor cumpăra 60 Chinook) și vor achiziționa un sistem de apărare aeriană (Arrow), cu capacitatea a intercepta rachete intercontinentale.

Rusia, potrivit Casei Albe, dezvoltă o armă nucleară care să distrugă sateliții de comunicații în spațiu.

Creșterea atipică a bugetelor militare este o pregătire pentru un război mondial.

Supraviețuirea noastră va fi în pericol dacă alegătorii vor continua să voteze nebuni care să-i guverneze, sau dacă vor fi tratate ca națiuni cu drepturi depline acele națiuni guvernate de dictaturi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

FOTO/ Un pasager de pe cursa Istanbul-Chișinău, intenționa să transporte ilicit mijloace bănești în sume de 20000 USD și 4000 EUR, fără să le...

FOTO/ Un pasager de pe cursa Istanbul-Chișinău, intenționa să transporte ilicit mijloace bănești în sume de 20000 USD și 4000 EUR, fără să le...

Ungaria lui Viktor Orban, implicată în achiziţionarea principalului post TV de ştiri european, Euronews(presă)

Ungaria lui Viktor Orban, implicată în achiziţionarea principalului post TV de ştiri european, Euronews(presă) Entităţi apropiate de premierul ungar Viktor Orban au participat în secret...

Un bărbat bănuit că ar fi organizatorul contrabandei cu peste 180 mii dolari depistați la postul vamal Vulcănești, reținut

Un bărbat bănuit că ar fi organizatorul contrabandei cu peste 180 mii dolari depistați la postul vamal Vulcănești, reținut Serviciul Vamal, de comun cu Procuratura pentru...

Hezbollah anunţă lansarea a zeci de rachete asupra Israelului

Hezbollah anunţă lansarea a zeci de rachete asupra Israelului Gruparea şiită libaneză Hezbollah, susţinută de Iran, a anunţat vineri că a lansat "zeci de rachete"...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.