X

Lungu, după ce i-a fost blocată pagina de Facebook: ‘Nu am fost atenționat că aș fi încalcat ceva’

Lungu, după ce i-a fost blocată pagina de Facebook: ‘Nu am fost atenționat că aș fi încalcat ceva’

Liderul Partidului „Șansă”, Alexei Lungu a confirmat faptul că i-a fost blocată pagina de Facebook și a declarat pentru Întreabă Ghețu că îi este încălcat dreptul la libera exprimare.

„Nu am fost atenționat că aș fi încalcat ceva. M-am pomenit cu pagina blocată. O cenzură la cel mai înalt nivel. Se încalcă drepturile la libertaea de exprimare…”, a declarat Alexei Lungu, contactat de către TV8.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Mai mult, liderul partidului „Șansă”, afiliat lui Ilan Șor, s-a plâns despre faptul că acum două săptămâni i-a fost blocat și contul de Tik Tok.

Paginile de Facebook ale lui Ilan Șor împreună cu cea a Marinei Tauber, Alexei Lungu și a bașcanei Evghenia Guțul, ar fi fost blocate. Conturile oficiale ale acestora nu mai sunt accesibile pe platforma de socializare. Solicitați pentru o reacție, reprezentanții SIS au menționat că a informat încă din 2023 compania Meta despre utilizarea de către persoanele „afiliate factorului rus pentru promovarea dezinformarii”.

„SIS a informat, încă din 2023, compania Meta despre utilizarea de către persoanele afiliate factorului rus pentru promovarea dezinformarii si propagandei. Informările au vizat o listă de pagini anonime  care promovau publicitate platită din fonduri ilegale, în special în perioada alegerilor locale generale din 2023”, a comunicat SIS pentru TV8.

Tags: cenzurăLunguSansa
Politică