Luptele dintre ucraineni și ruși se intensifică în jurul orașului Bakhmut

Publicat:

Luptele dintre ucraineni și ruși se intensifică în jurul orașului Bakhmut, ocupat de Rusia în primăvară. Ambele tabere susțin că au respins atacuri ale adversarului, potrivit Sky News.

Armata ucraineană a anunțat că în ultimele zile s-au intensificat atacurile rușilor în regiunea Donețk din estul Ucrainei.


Citeşte şi: Slusari vede tot mai limpede: ‘Situația politică este tot mai clară’

Rușii au capturat orașul Bakhmut în luna mai după luni de lupte grele care au transformat zona în ruine. Ulterior, luptele au continuat în zonă, dar progresul a fost lent de ambele părți.

Volodymyr Fityo, un purtător de cuvânt al forțelor terestre ucrainene, a declarat că rușii și-au concentrat atacurile asupra Klișchiivka, un sat din zonă eliberat de forțele ucrainene în septembrie.

„Forțele de ocupație ruse au adus rezervele necesare și au pornit la atac. 11 atacuri au fost respinse în ultimele 24 de ore. Inamicul încearcă să-i disloce pe oamenii noștri din pozițiile defensive din jurul Klișchiivka”, a declarat Fityo pentru televiziunea națională ucraineană.

Citeşte şi: Nemerenco îl face de ocară pe medicul şpăgar din Bălţi

În paralel, rușii susțin pe rețelele de socializare că forțele lor au respins peste 30 de atacuri ucrainene în jurul orașului Bakhmut în ultima săptămână. Informațiile nu au putut fi verificate din surse independente.

CITESTE SI

Guvernul anunţă creşterea salariului minim

Guvernul anunţă creşterea salariului minim Salariul minim pe țară pentru anul 2024 ar urma să constituie 5.000 lei, ceea ce reprezintă o majorare cu 1.000...

105 ani de la unirea Bucovinei cu România

105 ani de la unirea Bucovinei cu România Pe 28 noiembrie 1918, reprezentanții Bucovinei au proclamat Unirea cu România, care îi datorează boierului Iancu Flondor...

Serebrian vorbește despre provocările și perspectivele viitoare ale Transnistriei

Serebrian vorbește despre provocările și perspectivele viitoare ale Transnistriei Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a discutat într-un interviu despre provocările recente în relația cu Tiraspolul,...

România va adopta o rezoluție privind perspectiva europeană a R. Moldova

România va adopta o rezoluție privind perspectiva europeană a R. Moldova Parlamentul României va dezbate și adopta, în ședința de astăzi, 28 noiembrie, o rezoluție...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.