Luxembourg intenţionează să-şi extindă oferta privind schema transportului public gratuit

Publicat:

Transportul public gratuit introdus în Luxemburg începând cu 1 martie a accelerat reforma planificată a sistemului de transport în a doua cea mai mică ţară a Uniunii Europene, transmite duminică dpa, potrivit agerpres.  

“Transportul local gratuit a fost pârghia pentru a stimula o adevărată revoluţie a mobilităţii în Luxemburg”, a declarat pentru dpa ministrul mobilităţii din Luxemburg, Francois Bausch.


Citește și : Într-un singur an peste 1% din populaţia mondială s-a infectat cu SARS-CoV-2

Pandemia noului coronavirus a încetinit temporar numărul iniţial record de pasageri în tramvaie, trenuri şi autobuze dar, în general, există acum o nouă conştientizare a unei mobilităţi diferite, una care se bazează pe o combinaţie de tipuri de transport, a adăugat oficialul luxemburghez.

Când vine vorba de extinderea transportului public este esenţial ca serviciile să fie de înaltă calitate, consideră Bausch:”Am observat că acum urcă în tramvai oameni care înainte nu ar fi urcat niciodată într-un autobuz”.

Cu investiţii de miliarde de euro, inclusiv în sistemul feroviar şi al tramvaielor, ministrul de resort doreşte să atragă cu aproximativ 50% mai mulţi pasageri în transportul public până în 2025.

La fel ca multe alte ţări europene, Luxemburgul suferă de blocaje îndelungate în trafic la orele de vârf.

Citește și : Suedia a raportat primul caz de contaminare cu varianta britanică a noului coronavirus

La 1 martie 2020, Luxemburg a devenit prima ţară din lume în care transportul public este gratuit în toată ţara, pentru toţi utilizatorii: nu mai este nevoie de bilete, doar te urci şi călătoreşti până la destinaţia dorită.

Transportul public gratuit reprezintă cheltuieli suplimentare de 41 de milioane de euro pe an pentru statul luxemburghez.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O moldoveancă este cercetată în Italia după ce a spulberat un motociclist

O moldoveancă este cercetată în Italia după ce a spulberat un motociclist O femeie din R.Moldova este cercetată de oamenii legii din Italia, după ce...

FOTO/ Președinta Maia Sandu, în discuție cu mai mulți studenți: „Voi, tinerii, veți moșteni Moldova”

FOTO/ Președinta Maia Sandu, în discuție cu mai mulți studenți: „Voi, tinerii, veți moșteni Moldova” Șefa statului s-a întâlnit astăzi cu un grup de studenți...

Jocurile Paralimpice 2024: Atleții ucraineni au câștigat încă două medalii de aur

Jocurile Paralimpice 2024: Atleții ucraineni au câștigat încă două medalii de aur Atleții ucraineni au mai câștigat două medalii de aur la Jocurile Paralimpice 2024....

Unde au zburat cei mai mulți pasageri din Chișinău în luna august

Unde au zburat cei mai mulți pasageri din Chișinău în luna august Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) a încheiat luna august cu un trafic total de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.