MĂCEL într-o închisoare plină de jihadişti din Siria (VIDEO)! Sunt zeci de morţi şi răniţi!

Publicat:

Optsprezece membri ai forţelor de securitate kurde au fost ucişi în nord-estul Siriei într-un atac al grupării Stat Islamic asupra unei închisori unde sunt deţinuţi jihadişti, a anunţat vineri o organizaţie neguvernamentală, informează AFP, potrivit agerpres.

Atacul, care a fost lansat în cursul nopţii de joi spre vineri şi continua şi vineri, a vizat un vast centru de detenţie din Hasaka unde sunt închişi mii de presupuşi militanţi ai SI.


Citeşte şi: Marea Britanie intenționează să renunțe la legea de autoizolare COVID-19 – Black News

Potrivit ONG-ului Observatorul sirian pentru drepturile omului, 18 membri ai forţelor de securitate au fost ucişi şi un număr neclar de deţinuţi au reuşit să fugă.

Se crede că este vorba de cel mai amplu atac de când Statul Islamic a fost învins pe teritoriul sirian, în 2019, după ce militanţii săi au fost alungaţi din ultimul lor fief din estul ţării.

Forţele democratice siriene, dominate de combatanţi kurzi, au indicat că au arestat 89 de deţinuţi care reuşiseră să fugă în cursul atacului.

O sursă militară kurdă citată de Reuters a afirmat că 23 de membri ai SI şi cel puţin şapte membri ai forţelor de securitate kurde au murit în operaţiune.

Citeşte şi: Patru belaruşi sunt INCULPAŢI la New York în cazul avionului deturnat – Black News

Cel puţin 16 membri ai SI au fost de asemenea ucişi în lupte, a consemnat la rândul său Observatorul.

Conform ONG-ului citat, în închisoarea Ghwayran se află circa 3500 de presupuşi membri ai SI, inclusiv lideri ai grupării. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.