Macron a primit la Paris un grup de femei iraniene, salutând ‘revoluţia pe care ele o conduc’

Publicat:

Preşedintele francez Emmanuel Macron a primit vineri la Paris un grup de femei iraniene, salutând “revoluţia pe care ele o conduc”, potrivit AFP, scrie agerpres

“Am primit cu multă onoare şi plăcere o delegaţie de femei iraniene”, a declarat liderul la de Elysée la Forumul de la Paris privind pacea.


Citește și : Cel puţin 330 de persoane au fost ucise în protestele din Iran din ultimele peste două luni

“Vreau să le transmit din nou respectul şi admiraţia noastră în contextul revoluţiei pe care ele o conduc”, a adăugat el.

Conform Palatului Elysée, delegaţie a fost formată din Masih Alinejad, o militantă iraniană stabilită la New York şi care le încurajează pe femeile iraniene să protesteze împotriva obligaţiei de a purta văl, Shima Babaei, care se luptă pentru a afla informaţii despre tatăl său despre care nu mai ştie nimic, Ladan Boroumand, co-fondatoare a unei organizaţii de apărare a drepturilor, cu sediul la Washington, şi Roya Piraie.

Emmanuel Macron a afirmat la mijlocul lunii octombrie că Franţa este “alături” de manifestanţii iranieni. Teheranul a spus că declaraţia reprezintă o “ingerinţă”.

Postul de radio France Inter a anunţat că va difuza luni dimineaţă un interviu realizat cu Macron în care el “precizează poziţia Franţei”.

O mişcare de contestare a izbucnit în Iran după moartea tinerei Mahsa Amini, o kurdă iraniană de 22 de ani, la 16 septembrie, la trezi zile după arestarea sa la Teheran de către poliţia moravurilor, care o acuza că a încălcat codul vestimentar strict care le impune femeilor să poarte văl în public.

Citește și : Rusia interzice intrarea pe teritoriul său a celor doi fraţi şi surorii lui Biden ca reacţie la sancţiuni

Pe parcurs, manifestaţiile pentru libertatea femeilor s-au transformat într-o mişcare împotriva regimului religios, care se confruntă cu o contestaţie fără precedent după Revoluţia islamică din 1979.

În total, conform ONG-ului Iran Human Rights (IHR), cu sediul la Oslo, cel puţin 304 persoane au fost ucise în reprimarea manifestaţiilor din Iran de la 16 septembrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.