Macron afirmă că va face totul ‘pentru a preveni creşterea violenţelor între Liban şi Israel’

Publicat:

Macron afirmă că va face totul ‘pentru a preveni creşterea violenţelor între Liban şi Israel’

Emmanuel Macron i-a dat asigurări vineri premierului libanez, Najib Mikati, primit la Paris, în legătură cu “angajamentul Franţei de a face tot ce îi stă în putere pentru a preveni creşterea violenţelor între Liban şi Israel”, a raportat Palatul Elysée, transmite AFP.

Preşedintele francez, care s-a întâlnit şi cu şeful armatei libaneze, Joseph Aoun, “şi-a exprimat hotărârea de a continua să ofere forţelor armate libaneze sprijinul de care au nevoie”, au adăugat serviciile sale într-un comunicat, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : 34.049 de palestinieni ucişi în Gaza de la începutul ofensivei Israelului la 7 octombrie (Ministerul Sănătăţii enclavei)

Potrivit Palatului Elysée, Emmanuel Macron “continuă să acţioneze pentru stabilitatea Libanului în aşa fel încât să fie protejat de riscurile legate de escaladarea tensiunilor în Orientul Mijlociu”. “În acest context, el a reamintit angajamentul Franţei în cadrul Forţei Interimare a Naţiunilor Unite în Liban (UNIFIL) şi a subliniat responsabilitatea tuturor faţă de aceasta, astfel încât să îşi poată exercita pe deplin responsabilităţile”, a adăugat textul.

“Franţa va acţiona în acest sens cu toţi cei care sunt gata să îşi asume un angajament mai mare, în special partenerii săi europeni, în urma concluziilor Consiliului European extraordinar” care a avut loc miercuri şi joi la Bruxelles, potrivit acestui comunicat.

Şeful statului francez, care a discutat la telefon cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Nabih Berri, a cerut din nou “liderilor politici să găsească în sfârşit o cale de ieşire din criza instituţională care slăbeşte Libanul”.

De la încheierea mandatului preşedintelui Michel Aoun (fără legături de familie cu Joseph Aoun), pe 31 octombrie 2022, deputaţii libanezi nu au reuşit să ajungă la o înţelegere pentru a desemna un succesor, Parlamentul fiind divizat între tabăra mişcării islamiste pro-iraniene Hezbollah şi adversarii săi.

Citește și : Zelenski insistă: Vrem aparare aeriană și avioane! Acum!

Najib Mikati, în fruntea unui guvern demisionar cu puteri reduse, conduce de facto Libanul, care se teme să nu fie angrenat într-un conflict de mare amploare cu Israelul.

Preşedintele Macron, după ce a încercat de două ori să facă să se mişte lucrurile deplasându-se el însuşi la Beirut, a încredinţat în 2023 o misiune în acest sens fostului său ministru de externe Jean-Yves Le Drian.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Spania şi Argentina sunt ‘la cuţite’! La mijloc se află soţia premierului iberic

Spania şi Argentina sunt 'la cuţite'! La mijloc se află soţia premierului iberic Ministrul afacerilor externe spaniol Jose Manuel Albares a anunţat luni că l-a...

Un bărbat de 71 de ani a dispărut la Bălți

Un bărbat de 71 de ani a dispărut la Bălți Un bărbat de 71 de ani din Bălți este de negăsit. Poliția solicită sprijinul...

Ani grei de închisoare pentru un rus care a vrut să dea foc unor birouri militare

Ani grei de închisoare pentru un rus care a vrut să dea foc unor birouri militare O instanţă din Rusia l-a condamnat luni la 25...

Retragerea forţelor americane din Niger a început şi se va încheia cel târziu pe 15 septembrie

Retragerea forţelor americane din Niger a început şi se va încheia cel târziu pe 15 septembrie Retragerea forţelor americane din Niger, o cerinţă a regimului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.