Macron: Ajutoarele umanitare trebuie să intre în Gaza fără obstacole

Publicat:

Președintele Franței, Emmanuel Macron, și președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi s-au întâlnit, miercuri, la Cairo, pentru a discuta despre situația de criză din Gaza. Macron a anunțat că o navă a marinei franceze se îndreaptă cu ajutoare către Gaza, potrivit Reuters.

Macron a spus în cadrul conferinței de presă, alături de președintele egiptean, că este esențial ajutoarele ce conțin combustibil să ajungă la spitale, adăugând că o navă a marinei franceze va sosi în curând pentru a ajuta stocurile spitalelor din Gaza și că un avion va sosi în Egipt cu ajutoare cheie.


Citește și : Șeful Procuraturii Ungheni, implicat într-un accident grav soldat cu patru morți

Macron a mai spus că este necesar să se evite escaladarea regională în urma conflictului dintre Israel și Hamas, adăugând că o soluție cu două state este necesară pentru pacea din Orientul Mijlociu.

„Nu pentru că este o idee veche (o soluție cu două state) sau că este o idee învechită (n.r. soluția cu două state)”, a spus el.

Totodată, Abdel Fattah Al-Sisi susține că vrea să fie un garant al stabilității în Orientul Mijlociu și nu vrea să se amestece în războiul israeliano-palestinian.

Citește și : Portret de primar – Cine e Ion Ceban, candidatul MAN la șefia Capitalei

Președintele egiptean a mai spus că „este foarte important ca atunci când ai acest tip de putere (n.r. referindu-se la puterea militară egipteană) să o folosești în mod rezonabil, înțelept și matur și să nu depășești și să nu-ți faci iluzii cu privire la propria putere”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India

VIDEO - Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India Justin Bieber a oferit un spectacol incendiar la nunta anului, care are loc în...

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris De la Louvre la Musée d’Orsay, Parisul are, fără îndoială, unele dintre cele mai...

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.