Macron cere la Bruxelles o ‘forţă europeană de control sanitar şi agricol’

Publicat:

Macron cere la Bruxelles o ‘forţă europeană de control sanitar şi agricol’

Preşedintele francez Emmanuel Macron cere joi, la Bruxelles, ”înfiinţarea unei forţe europene de control sanitar agricol”, în vederea unei ”evitări” a unei ”concurenţe neloiale” între state membre UE, relatează AFP.

Guvernul lui Emmanuel Macron condus de către Gabriel Attal a anunţat joi mai multe măsuri în vederea oprorii unei vaste furii a agricultorilor francezi, potrivit stiripesurse.


Citește și : Situaţie ALARMANTĂ la Bălţi! Autorităţile locale revin la măsurile luate în pandemie

Emmanuel Macron s-a felicitat de faptul că a făcut în aşa fel încât un acord controversat între UE şi ţările latino-americane din MERCOSUR ”nu a fost încheiat în pripă, aşa cum ameninţau unii s-o facă”, ”pentru că ăam ridicat vocea, pentru că am arătat inconsecvenţe”.

”CRIZĂ AGRICOLĂ” ÎN UE ”DE MAI MULTE LUNI”

El a constatat că ”trăim într-o criză agricolă în UE, de multe luni”, într-o reacţie faţă de protestele agricultorilor din Franţa.

”Vedem peste tot în UE contestări importante”, a declarat el.

Preşedintele francez, care s-a înâlnit cu preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen, a apreciat că ”trebuie să schimbăm regulile” în agricultură.

”Ce vor agrcultorii noştri? Ei vor să trăiască demn din munca lor şi au dreptate”, a declarat Emmanuel Macron.

El face aceste declaraţii după ce Guvernul francez a anunţat o serie de măsuri, în ultimele zile, cu privire la lumea agricolă care permit, în opinia sa, ”apărarea venitului agricultorilor şi ca remuneraţia corectă a muncii lor să ajungă în curtea fermei”.

Citește și : Deputații BCS se plâng la Curtea Constituțională

Emmanuel Macon a anunţat implementarea unor ”măsuri de siplificare la nivel european” – începând de la sfârşitul lui februarie.

El nu exclude o modificare a Legii Egalim – menită să îmbunătăţească remuneraţia agricultorilor şi să valorifice mai bine producţia agricolă.

El a pledat în favoarea unei “Egalim europene”, ”pentru a ne asigura că în UE nu se ocoleşte ceea ce am făcut noi la nivel francez prin mari centre eurpene de cumpărături”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Monica Bellucci, premiată la Roma cu trofeul Globo d’Oro pentru întreaga carieră

Monica Bellucci, premiată la Roma cu trofeul Globo d'Oro pentru întreaga carieră Celebra actriţă italiană Monica Bellucci a fost recompensată cu trofeul Globo d'Oro pentru...

Creatorul saudit al unui serial Netflix anunţă că a fost condamnat de un tribunal specializat în combaterea terorismului

Creatorul saudit al unui serial Netflix anunţă că a fost condamnat de un tribunal specializat în combaterea terorismului Creatorul saudit al unui serial de animaţie...

Autorii unor farse din Rusia, care au vizat politicieni din Occident, recompensaţi cu un premiu de stat

Autorii unor farse din Rusia, care au vizat politicieni din Occident, recompensaţi cu un premiu de stat Doi autori de farse din Federaţia Rusă, care...

Ed Sheeran anunţă 14 noi concerte în Europa în 2025

Ed Sheeran anunţă 14 noi concerte în Europa în 2025 Cântăreţul britanic Ed Sheeran, aflat în prezent în turneu în Spania, a anunţat noi concerte...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.