Macron despre deficitul public: Regula celor 3% din PIB este o dezbatere dintr-un alt secol

Publicat:

Preşedintele francez Emmanuel Macron, care pledează pentru o politică de investiţii activă în Europa, a estimat joi că regula menţinerii deficitului public al ţărilor din zona euro sub plafonul de 3% din PIB relevă o ”dezbatere dintr-un alt secol”, transmite AFP, potrivit agerpres.

”Avem nevoie de mai mult expansionism, de mai multe investiţii. Europa nu poate fi singura zonă care să nu facă acest lucru”, a declarat Macron într-un interviu publicat joi de săptămânalul The Economist.


Citește și : CEDO condamnă Azerbaidjanul pentru închiderea unui inculpat în cuşcă

”Cred că această dezbatere privind (deficitul public de) 3% în bugetele naţionale şi 1% din bugetul european este o dezbatere dintr-un alt secol”, a subliniat şeful statului francez cu referire la discuţiile despre nivelul contribuţiilor ţărilor UE la bugetul blocului comunitar.

Emmanuel Macron a insistat pe necesitatea unei relansări bugetare pentru a alimenta creşterea economică europeană, o solicitare care nu este încă susţinută de Germania.

Premierul italian Giuseppe Conte estimase în luna septembrie că este nevoie de o îmbunătăţire a Pactului de Stabilitate şi Creştere, care le impune ţărilor din zona euro ca deficitul lor bugetar să nu depăşească 3% din PIB, iar datoria lor publică să fie de cel mult 60% din PIB, în vederea susţinerii investiţiilor.

Citește și : Macron face previziuni apocaliptice: ‘Uniunea Europeană VA DISPĂREA dacă nu va fi privită ca o putere mondială!’

Viitorul buget multianual (2021-2027) al Uniunii Europene trebuie să concilieze ieşirea Regatului Unit, un contributor net, cu noi priorităţi – securitatea, migraţia, digitalizarea.

Comisia Europeană propune fixarea contribuţiilor ţărilor membre la 1,114% din venitul naţional brut, comparativ cu 1,03% în prezent.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.