Macron evită să se pronunţe cu privire la o eventuală susţinere a candidaturii Ursulei von der Leyen

Publicat:

Macron evită să se pronunţe cu privire la o eventuală susţinere a candidaturii Ursulei von der Leyen

Preşedintele francez Emmanuel Macron a refuzat vineri să se pronunţe de pe acum cu privire la o eventuală susţinere de către Franţa a unui nou mandat pentru preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, după alegerile europene din iunie, relatează AFP.

“Vom vedea”, “după alegeri, în lumina acestora, vor fi de făcut alegeri instituţionale”, s-a limitat să declare preşedintele francez la o conferinţă de presă de la finalul summitului UE de la Bruxelles, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Galbur: „Reunificarea cu România – unica soluție”

“Preşedintele Republicii franceze nu participă la campania europeană”, a adăugat Macron, despre care anturajul său afirmă că ar intenţiona să se implice pe deplin în aceste alegeri în care, în Franţa, extrema dreapta este considerată astăzi favorită, înaintea taberei preşedintelui.

Emmanuel Macron şi-a reafirmat opoziţia faţă de sistemul în care marile familii politice prezintă în campania pentru europene un candidat la şefia Comisiei, în cazul în care câştigă alegerile. Preşedinta în exerciţiu a actualei Comisii Europene Ursula von der Leyen este candidata Partidului Popular European (PPE).

Von der Leyen, fost ministru german al apărării, a fost numită însă după alegerile din 2019 în urma unui compromis, în special între Franţa şi Germania, fără să fi fost în prealabil candidată a unui partid european.

“Preşedinţia Comisiei are o vocaţie de apărare a interesului general”,”trebuie să se ridice deasupra partidelor şi ţărilor”, “deci nu trebuie să fie suprapolitizată”, a mai apreciat Emmanuel Macron.

Citește și: Condițiile moderne de trai au ajuns la Cociulia

Preşedintele francez a mai dezvăluit că formaţiunea sa, Renaissance (Renaşterea), este de acord în anumite puncte cu programul PPE şi “în dezacord” cu altele.

El a mai subliniat că partidul dreptei franceze, Republicanii, nu susţin candidatura Ursulei von der Leyen, cu toate că fac parte din PPE. “E complicată viaţa asta politică europeană”, a ironizat şeful statului francez.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Curtea de Conturi îşi caută în continuare un nou membru

Curtea de Conturi îşi caută în continuare un nou membru Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a anunțat, din data de 3 aprilie...

Kremlinul pare să-i fi găsit înlocuitor lui Ramzan Kadîrov – Cine este Apti Alaudinov

Kremlinul pare să-i fi găsit înlocuitor lui Ramzan Kadîrov - Cine este Apti Alaudinov În această perioadă deja dificilă, Kremlinul s-a confruntat cu o problemă...

Legea cetățeniei va fi mult mai dură

Legea cetățeniei va fi mult mai dură Legea cetățeniei Republicii Moldova va fi înăsprită. Potrivit directorului Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, noile modificări vor fi înaintate...

Peste 100 de milioane „aruncate în vânt”. Consilierii PAS cer socoteală primarului Ceban

Peste 100 de milioane „aruncate în vânt”. Consilierii PAS cer socoteală primarului Ceban Consilierii fracțiunii PAS în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) lansează noi acuzații...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.