Macron exclude demisia “indiferent de rezultatul” scrutinului: “Nu am crezut niciodată în sondaje”

Publicat:

Macron exclude demisia “indiferent de rezultatul” scrutinului: “Nu am crezut niciodată în sondaje”

Preşedintele francez Emmanuel Macron a exclus posibilitatea de a-şi da demisia “indiferent de rezultatul” alegerilor legislative anticipate pe care le-a convocat după înfrângerea taberei sale în alegerile pentru Parlamentul European de duminică, într-un interviu publicat marţi de Le Figaro Magazine, preluat de stiripesurse.ro.

Întrebat cu privire la riscul ca Adunarea Naţională (Rassemblement national/RN/, de extrema dreaptă), în caz de victorie, să-i ceară demisia, preşedintele francez a respins această ipoteză, potrivit săptămânalului citat de AFP.


Citeşte şi: Mai multe ţări de pe flancul estic al NATO se reunesc la Riga – Stiripesurse.md

“Nu RN este cel care scrie Constituţia şi nici spiritul ei. Instituţiile sunt clare, la fel şi locul preşedintelui, indiferent de rezultat. Este ceva intangibil pentru mine”, a răspuns Macron.

Macron exclude demisia “indiferent de rezultatul” scrutinului: “Nu am crezut niciodată în sondaje”

El a spus că este din nou pregătit pentru dezbateri cu Marine Le Pen, lidera deputaţilor de extrema dreaptă din Adunarea Naţională (camera inferioară) dizolvată.”Bineînţeles! Sunt gata să port culorile noastre şi să apăr proiectul nostru”, a spus Macron.

“Mă duc să câştig!”, a asigurat preşedintele francez în acest interviu realizat luni după-amiază, la o zi după anunţul şoc al dizolvării parlamentului, care i-a luat pe toţi prin surprindere, inclusiv pe propriul său prim-ministru Gabriel Attal.

Celor care cred că este “nebun” să provoace un asemenea seism politic, Emmanuel Macron le răspunde: “Nu, deloc”. “Mă gândesc doar la Franţa. A fost o decizie corectă, în interesul ţării. Şi le spun francezilor: nu vă fie teamă, mergeţi la vot!”.

Macron exclude demisia “indiferent de rezultatul” scrutinului:“Nu am crezut niciodată în sondaje”

Înaintea conferinţei sale de presă aşteptată pentru miercuri pentru a da tonul campaniei ‘macroniste’, el a explicat că vrea să meargă la vot pentru “lărgirea şi clarificarea liniei sale”.

Macron a spus că intenţia sa este “să întindă mâna tuturor celor care sunt pregătiţi să vină să guverneze şi să lucreze la o sinteză în sensul unei radicalităţi ambiţioase”, fără să spună exact cum, având în vedere că nu a reuşit din 2022 să-şi extindă majoritatea relativă.

“Nu am crezut niciodată în sondaje”, a insistat preşedintele francez.”Începe o noua campanie şi nu trebuie să privim scorurile pentru fiecare circumscripţie în lumina celor de la alegerile europene”, a mai spus Macron.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Usatîi: ‘Putem scoate țara din impas doar cu un Guvern în interesul cetățenilor’

Usatîi: 'Putem scoate țara din impas doar cu un Guvern în interesul cetățenilor' Renato Usatîi a dezvăluit că, dacă câștigă alegerile prezidențiale din toamnă, va...

Belarusul amenință cu folosirea armelor nucleare rusești: ‘O vom face dacă suveranitatea și independența țării noastre sunt amenințate!’

Belarusul amenință cu folosirea armelor nucleare rusești: 'O vom face dacă suveranitatea și independența țării noastre sunt amenințate!' Șeful Statului Major din Belarus, Pavel Muraveiko,...

De astăzi, vârsta de pensionare pentru femeile din R.Moldova mai crește cu jumătate de an

De astăzi, vârsta de pensionare pentru femeile din R.Moldova mai crește cu jumătate de an Începând cu 1 iulie 2024, femeile din Republica Moldova vor ieși...

Tinerii, încurajați să devină lideri activi la Forumul Tinerilor din Republica Moldova 2024

Tinerii, încurajați să devină lideri activi la Forumul Tinerilor din Republica Moldova 2024 În acest weekend, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți a găzduit cel...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.