Macron exclude demisia “indiferent de rezultatul” scrutinului: “Nu am crezut niciodată în sondaje”

Publicat:

Macron exclude demisia “indiferent de rezultatul” scrutinului: “Nu am crezut niciodată în sondaje”

Preşedintele francez Emmanuel Macron a exclus posibilitatea de a-şi da demisia “indiferent de rezultatul” alegerilor legislative anticipate pe care le-a convocat după înfrângerea taberei sale în alegerile pentru Parlamentul European de duminică, într-un interviu publicat marţi de Le Figaro Magazine, preluat de stiripesurse.ro.

Întrebat cu privire la riscul ca Adunarea Naţională (Rassemblement national/RN/, de extrema dreaptă), în caz de victorie, să-i ceară demisia, preşedintele francez a respins această ipoteză, potrivit săptămânalului citat de AFP.


Citeşte şi: Mai multe ţări de pe flancul estic al NATO se reunesc la Riga – Stiripesurse.md

“Nu RN este cel care scrie Constituţia şi nici spiritul ei. Instituţiile sunt clare, la fel şi locul preşedintelui, indiferent de rezultat. Este ceva intangibil pentru mine”, a răspuns Macron.

Macron exclude demisia “indiferent de rezultatul” scrutinului: “Nu am crezut niciodată în sondaje”

El a spus că este din nou pregătit pentru dezbateri cu Marine Le Pen, lidera deputaţilor de extrema dreaptă din Adunarea Naţională (camera inferioară) dizolvată.”Bineînţeles! Sunt gata să port culorile noastre şi să apăr proiectul nostru”, a spus Macron.

“Mă duc să câştig!”, a asigurat preşedintele francez în acest interviu realizat luni după-amiază, la o zi după anunţul şoc al dizolvării parlamentului, care i-a luat pe toţi prin surprindere, inclusiv pe propriul său prim-ministru Gabriel Attal.

Celor care cred că este “nebun” să provoace un asemenea seism politic, Emmanuel Macron le răspunde: “Nu, deloc”. “Mă gândesc doar la Franţa. A fost o decizie corectă, în interesul ţării. Şi le spun francezilor: nu vă fie teamă, mergeţi la vot!”.

Macron exclude demisia “indiferent de rezultatul” scrutinului:“Nu am crezut niciodată în sondaje”

Înaintea conferinţei sale de presă aşteptată pentru miercuri pentru a da tonul campaniei ‘macroniste’, el a explicat că vrea să meargă la vot pentru “lărgirea şi clarificarea liniei sale”.

Macron a spus că intenţia sa este “să întindă mâna tuturor celor care sunt pregătiţi să vină să guverneze şi să lucreze la o sinteză în sensul unei radicalităţi ambiţioase”, fără să spună exact cum, având în vedere că nu a reuşit din 2022 să-şi extindă majoritatea relativă.

“Nu am crezut niciodată în sondaje”, a insistat preşedintele francez.”Începe o noua campanie şi nu trebuie să privim scorurile pentru fiecare circumscripţie în lumina celor de la alegerile europene”, a mai spus Macron.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Numărul cazurilor de infectare cu o bacterie „mâncătoare de carne”, la nivel record în Japonia

Numărul cazurilor de infectare cu o bacterie „mâncătoare de carne”, la nivel record în Japonia Sindromul de şoc toxic streptococic, o boală potenţial fatală cauzată...

1.000 km în 12 zile: Performanța incredibilă a unei femei la 52 de ani. „Suntem limitați doar de propria gândire”

1 000 km în 12 zile: O femeie a reușit o performanța incredibilă la 52 de ani. „Suntem limitați doar de propria gândire”: Natalie Dau,...

Cărți vechi și documente inedite la expoziția dedicată memoriei teologului Avva Paul Mihail deschisă la Biblioteca Națională

Cărți vechi și documente inedite la expoziția dedicată memoriei teologului Avva Paul Mihail deschisă la Biblioteca Națională Teologul, memoralistul și istoricul român Avva Paul Mihail...

Canotorul Serghei Tarnovschi a devenit campion european

Canotorul, Serghei Tarnovschi a devenit campion european Canotorul Serghei Tarnovschi a devenit campion european, rezervat seniorilor. Sportivul a cucerit medalia de aur în proba de canoe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.