Macron, ‘săgeata’ lui Biden pentru un summit cu Putin

Publicat:

Liderul american Joe Biden i-a cerut preşedintelui francez Emmanuel Macron să-i facă lui Vladimir Putin o ofertă privind un summit între cei doi şefi de stat, a declarat luni un oficial al preşedinţiei franceze, relatează Reuters, potrivit agerpres.

“Schimbăm încet cursul lucrurilor. Creăm o perspectivă diplomatică pe care Kremlinul o acceptă”, a declarat consilierul prezidenţial francez.


Citeşte şi: Pfizer RENUNŢĂ la cererea de aprobare a vaccinului său în India – Black News

“El este un facilitator”, a mai spus consilierul preşedintelui francez despre rolul lui Macron.

Anterior, preşedinţia franceză a anunţat că Biden şi Putin au fost de acord, în principiu, cu un summit privind criza din Ucraina, ceea ce ar putea oferi o cale de ieşire din una dintre cele mai periculoase crize din Europa din ultimele decenii, notează Reuters.

Kremlinul a replicat că Putin şi Biden pot oricând să convină asupra unei discuţii telefonice sau a unei întâlniri, dar a precizat că nu există la acest moment planuri concrete pentru un summit.

Potrivit AFP, Palatul Elysee a afirmat luni că un summit între cei doi lideri este “posibil”, dar ţine de preşedintele rus “să-şi facă alegerea” pentru ca el să se concretizeze.

Citeşte şi: Noi desfăşurări de trupe şi vehicule blindate în apropierea Ucrainei – Black News

“Este posibil astăzi să ne îndreptăm către un summit, să reunim părţile implicate”, a menţionat preşedinţia franceză, după o serie de discuţii în acest sens între Emmanuel Macron şi cei doi omologi.

“Acum, rămâne ca preşedintele Putin să-şi facă alegerea”, a adăugat aceasta, subliniind că “situaţia rămâne foarte periculoasă”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Coreea de Nord furnizează Rusiei aproximativ trei milioane de obuze pe an

Coreea de Nord furnizează Rusiei aproximativ trei milioane de obuze pe an Potrivit informațiilor occidentale, jumătate din proiectilele folosite de Rusia - aproximativ trei milioane...

Operaţiunea Mossad: Pagerele care au zdruncinat Hezbollah

Operaţiunea Mossad: Pagerele care au zdruncinat Hezbollah În martie 2023, Mossad a încorporat explozivi în 5.000 de pagere Apollo AR924 distribuite către Hezbollah, provocând moartea...

Michael Stipe şi Jason Isbell au cântat melodii clasice R.E.M. la un eveniment de campanie al Kamalei Harris

Michael Stipe şi Jason Isbell au cântat melodii clasice R.E.M. la un eveniment de campanie al Kamalei Harris Muzicienii Michael Stipe şi Jason Isbell şi-au...

Vești bune pentru șoferi: Dispare amenda automată pentru lipsa rovinietei

Vești bune pentru șoferi: Dispare amenda automată pentru lipsa rovinietei Vești bune pentru șoferi. Amenda automată pentru lipsa rovinietei pe drumurile naționale ar putea dispărea....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.