Macron va efectua o nouă vizită în Liban, pe 1 septembrie

Publicat:

Preşedintele francez Emmanuel Macron va efectua o nouă vizită în Liban, pe 1 septembrie, după cum a anunţat în timpul vizitei pe care a întreprins-o la Beirut după explozia ce a devastat capitala libaneză la 4 august, a confirmat miercuri Palatul Elysee, informează AFP, potrivit agerpres.

Şeful statului francez va sosi la Beirut luni seara, înainte de o zi de marţi încărcată, ce va fi consacrată “urmăririi ajutorului pentru reconstrucţie” şi problemelor politice, în condiţiile în care Libanul este în căutarea unui nou guvern, a precizat preşedinţia franceză.


Citește și : Mii de persoane au primit rezultate greşite la teste pentru COVID-19 în Suedia

Emmanuel Macron a fost primul lider străin care s-a deplasat la Beirut, pe 7 august, la trei zile după uriaşa explozie care a avut loc în portul capitalei libaneze şi care a aruncat în aer mai multe mii de tone de nitrat de amoniu, explozie ce s-a soldat cu circa 180 de morţi şi care a distrus cartiere întregi.

După aceasta, Macron a co-organizat o videoconferinţă internaţională, pe 9 august, ai cărei participanţi s-au angajat pentru un ajutor de 250 de milioane de euro, dintre care 30 de milioane din partea Franţei.

În timpul primei sale vizite, Emmanuel Macron a îndemnat autorităţile libaneze să se angajeze la reforme structurale pentru a putea beneficia de finanţări internaţionale cruciale pentru relansarea economiei, în plin colaps de mai multe luni.

Citește și : Melania Trump cere încă patru ani pentru ‘Donald’: ‘Nu doar vorbeşte, el obţine rezultate!’

De atunci, în faţa furiei străzii, care consideră clasa politică responsabilă de explozie, guvernul condus de Hassan Diab a demisionat la 10 august.

Autorităţile libaneze au reimpus pe 21 august măsuri de izolare, după o puternică majorare a numărului de contaminări.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Strangulată în Marea Neagră – Rusia poartă un război naval teribil, care îi zădărnicește ambițiile de mare putere

Strangulată în Marea Neagră - Rusia poartă un război naval teribil, care îi zădărnicește ambițiile de mare putere Conflictul în curs dintre Rusia și Ucraina...

Moldova va avea 16 secţii de votare în România

Moldova va avea 16 secţii de votare în România Autoritățile din Republica Moldova vor deschide 16 secții de votare pe teritoriul României pentru alegerile prezidențiale...

Vești bune pentru șoferi: Dispare amenda automată pentru lipsa rovinietei

Vești bune pentru șoferi: Dispare amenda automată pentru lipsa rovinietei Vești bune pentru șoferi. Amenda automată pentru lipsa rovinietei pe drumurile naționale ar putea dispărea....

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși Înregistrarea candidaturilor pentru alegerile prezidențiale din România s-a încheiat....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.