Macron vorbește despre imigrație: ‘Franța nu poate primi pe toată lumea dacă vrea să facă o primire bună’

Publicat:

Preşedintele francez Emmanuel Macron, care şi-a înăsprit recent tonul privind imigraţia, spune că “Franţa nu poate primi pe toată lumea dacă vrea să facă o primire bună”, cu câteva zile înainte de o dezbatere parlamentară pe acest subiect, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Pentru a continua să primim pe toată lumea în mod demn nu trebuie să fim o ţară foarte atractivă”, a adăugat el, într-un interviu pentru postul de radio Europe 1 înregistrat de la New York, unde participă la Adunarea Generală a ONU, şi difuzat miercuri.


Citește și: China inaugurează un aeroport ultramodern

Preşedintele francez a pledat pentru “a fi umani şi eficace” şi “a ieşi din anumite posturi în care suntem închişi”, între “conştiinţă împăcată” şi “duri falşi”, înaintea unei dezbateri despre imigraţie la 30 septembrie în Adunarea Naţională şi la 2 octombrie în Senat.

“Ar fi o eroare să spunem că migraţia este o chestiune tabu sau că, în vreun fel, nu poate fi ridicată decât atunci când sunt crize”, a afirmat Macron, dând asigurări că “Franţa este o ţară de migraţie tot timpul” şi că îşi doreşte să abordeze această dezbatere într-un mod “foarte calm”.

Macron a recunoscut că există o creştere puternică a numărului de solicitanţi de azil, din cauza unei cooperări insuficiente în Europa, şi un ‘eşec’ al conducerii lor la frontieră.

Citește și: Ultimul bilanț al seismului din Pakistan indică cel puțin 24 de morți. De frică, oamenii dorm sub cerul liber!

Franţa a înregistrat o creştere de 23% a numărului de cereri de azil anul trecut, în special a numărului de dosare ale albanezilor şi georgienilor, pe care autorităţile publice le consideră în mare măsură lipsite de fundament.

De mai multe luni, Macron şi-a exprimat dorinţa de a nu lăsa subiectul imigraţiei în tabăra dreptei şi a dreptei extreme, sugerând un dezechilibru în Europa în detrimentul Franţei şi o orbire a unei părţi a clasei politice pe acest subiect.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.