Madagascar se pregăteşte pentru o nouă furtună tropicală

Publicat:

Madagascar se pregăteşte pentru o nouă furtună tropicală, la doar 10 zile după ce ciclonul Batsirai a provocat moartea a cel puţin 121 de persoane, a declarat luni un purtător de cuvânt al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), informează agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

Ciclonul tropical Dumako urmează să lovească marţi nord-estul ţării, a declarat Stephane Dujarric, purtătorul de cuvânt al secretarului general al ONU, Antonio Guterres.


Citeşte şi: Premierul din Alberta PUNE CAPĂT certificatului de vaccinare – Black News

Ciclonul Batsirai a lovit sud-estul statului insular Madagascar pe 5 februarie, 29.000 de persoane fiind strămutate şi aproape 19.000 de locuinţe fiind distruse, inundate sau avariate.

“Echipe sanitare au fost desfăşurate în zonele afectate unde acţionează în colaborare cu guvernul pentru a extinde răspunsul”, a declarat Dujarric. “Partenerii din domeniul alimentar oferă ajutoare atât în numerar, cât şi în natură”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

În situaţiile în care pieţele alimentare nu sunt operaţionale, nu există suficientă hrană disponibilă la nivel local sau victimele nu pot accesa pieţele, sunt distribuite ajutoare alimentare.

Citeşte şi: Justin Trudeau declanşează ‘Emergencies Act’ în Canada – Black News

Potrivit purtătorului de cuvânt, Programul Alimentar Mondial a distribuit transferuri necondiţionate de numerar pentru a ajuta familiile afectate în următoarele trei luni. Totodată, partenerii ONU în domeniul sanitar au sprijinit reluarea serviciilor sanitare şi reabilitarea unităţilor medicale avariate în timpul trecerii ciclonului.

“Prietenii noştri de la UNICEF au furnizat medicamente pentru tratarea a aproape 50.000 de cazuri de malarie şi susţin, de asemenea, repararea unităţilor frigorifice pentru vaccinuri şi medicamente esenţiale”, a spus Dujarric. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.