X

Maduro este ‘gata să ajungă la acorduri’ cu opoziţia: ‘Cred în dialogul politic, social, economic’

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a afirmat sâmbătă că este “gata să ajungă la acorduri” cu opoziţia, la trei zile după ce a suspendat negocierile cu aceasta, transmite AFP, potrivit agerpres.

“Cred în dialogul politic, social, economic pentru că eu cred în cuvânt”, a afirmat Maduro într-un discurs pronunţat la Caracas în cursul unei manifestări împotriva noilor sancţiuni impuse Venezuelei de Statele Unite în cursul săptămânii trecute.

Citește și : Donald Trump susține că Kim Jong-un i-a transmis că vrea o nouă întrevedere în viitorul apropiat

“Suntem pregătiţi să dialogăm, să ajungem la acorduri, dar cu respectarea Venezuelei. Dacă nu există respect, vor fi proteste, vor fi lupte”, a avertizat Nicolas Maduro.

Preşedintele Venezuelei a decis să suspende negocierile dintre guvern şi opoziţie, începute în luna mai sub egida Norvegiei, în semn de protest faţă de noile sancţiuni impuse de Washington.

Suspendarea negocierilor din Barbados a fost decisă de Caracas după anunţul Casei Albe privind îngheţarea totală a proprietăţilor şi activelor din SUA ale guvernului lui Nicolas Maduro, pe care Washingtonul îl doreşte plecat de la putere pentru a lăsa locul liderului opoziţiei Juan Guaido, pe care îl susţine.

Maduro a afirmat că în cea mai recentă sesiune de negocieri, pe 2 august, opoziţia s-a angajat să ceară Washingtonului ridicarea tuturor sancţiunilor impuse Venezuelei. În opinia sa însă, executivul american nu a dat ascultare. În schimb, Casa Albă a anunţat impunerea de noi sancţiuni, pe care Maduro le-a calificat drept “decretul cel mai brutal şi mai criminal semnat vreodată împotriva Venezuelei”.

Citește și : Partidul britanic UKIP şi-a ales al şaselea lider din ultimii trei ani

Tags: acorduricaracasMaduromanifestăriopozitiasanctiuniStatele Unite
Categorii: Știrile zilei