MAE iranian: Atacul Hamas, un semn de ‘încredere’

Publicat:

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian Nasser Kanaani a salutat sâmbătă ofensiva lansată asupra Israelului de mişcarea palestiniană islamistă Hamas, afirmând într-un interviu acordat agenţiei semioficiale ISNA că aceasta semnalează “încrederea crescândă” a palestinienilor în faţa Israelului, relatează Reuters şi AFP.

Ofensiva “a deschis o nouă pagină în istoria rezistenţei şi a operaţiunilor armate împotriva ocupanţilor din teritoriile ocupate”, potrivit lui Kanaani, care a evocat de asemenea un “moment strălucitor în istoria luptei” palestinienilor împotriva Israelului.


Citește și : CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 12 milioane de lei

Iranul nu recunoaşte statul evreu şi susţine cauza palestiniană, aminteşte AFP.

La rândul său, un purtător de cuvânt al guvernului irakian a notat într-un comunicat citat de Reuters că operaţiunile militare palestiniene sunt “rezultatul natural al deceniilor de oprimare sistemică” din partea “autorităţii sioniste de ocupaţie”.

Comunicatul de la Bagdad atenţionează în acelaşi timp împotriva unei escaladări în teritoriile palestiniene, care ar putea afecta stabilitatea regiunii.

Kuweitul şi-a exprimat de asemenea “grava preocupare” în legătură cu evoluţiile dintre Israel şi palestinieni, învinuind Israelul pentru ceea ce a calificat drept “atacuri flagrante”, a consemnat Reuters.

MAE kuweitian a făcut apel într-un comunicat la comunitatea internaţională să pună capăt “practicilor provocatoare ale ocupaţiei” şi “politicii de extindere a coloniilor”.

Citește și : Moldova și UE au semnat un acord crucial pentru aderare

Emiratele Arabe Unite au îndemnat în ce le priveşte Israelul şi pe palestinieni să împiedică noi violenţe şi să protejeze siguranţa civililor. “EAU cheamă la reţinere maximă şi la o încetare imediată a focului pentru a evita repercusiuni grave”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe al Emiratelor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei Agrigento este un paradis turisc cunoscut în întreaga lume, însă seceta a dus...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.