Mahmoud Abbas este vizat de o anchetă a poliţiei germane

Publicat:

Poliţia berlineză a anunţat vineri că a deschis o anchetă împotriva preşedintelui Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, pentru suspiciune de “incitare la ură”, după afirmaţiile sale controversate cu privire la Holocaust făcute la Berlin, informează AFP, potrivit agerpres.

Poliţia a acceptat o plângere împotriva lui Abbas pentru “relativizarea Holocaustului”, după declaraţiile pe care el le-a făcut în timpul unei conferinţe de presă alături de cancelarul federal Olaf Scholz.


Citeşte şi: Forţele aeriene ruse au tras la Kerci, în peninsula Crimeea – Black News

Comisariatul specializat al poliţiei judiciare a landului a declanşat în urma acestor declaraţii o anchetă, despre care ar urma să informeze “în curând” Parchetul, care va decide dacă să-i dea sau nu curs, a precizat o purtătoare de cuvânt a poliţiei pentru AFP, confirmând informaţii apărute în mass-media.

Întrebat despre atentatul care a avut loc în urmă cu 50 de ani în timpul Jocurilor Olimpice de la Munchen, în 1972, care s-a soldat cu moartea a 11 israelieni şi a fost comis de un comandou palestinian, Abbas a comparat situaţia din teritoriile palestiniene ocupate de Israel cu Holocaustul.

“Din 1947 până astăzi, Israelul a comis 50 de masacre în 50 de oraşe palestiniene (…), 50 de masacre, 50 de Holocausturi şi chiar şi astăzi au loc în fiecare zi ucideri cauzate de armata israeliană”, a declarat Abbas, declanşând un val de indignare mai ales în Israel şi Germania.

Cu toate acestea, ancheta s-ar putea încheia rapid dacă Abbas este protejat de imunitate diplomatică.

Ministerul Afacerilor Externe german apreciază că acest lucru este probabil, pentru că Abbas se afla în Germania în cadrul unei vizite oficiale, însă specialistul în drept penal Michael Kubiciel, citat de cotidianul Bild, este mai dubitativ.

Citeşte şi: Explozii în apropierea unei baze aeriene ruse la nord de Sevastopol – Black News

Abbas poate profita de imunitate doar în calitate de “reprezentant al unui al stat”, iar problema de a şti dacă Palestina poate fi considerată sau nu un stat are prin urmare o “foarte mare importanţă”, potrivit expertului.

Mai mult de 130 de ţări recunosc Palestina ca stat, însă nu şi Germania, la fel ca majoritatea ţărilor occidentale. Cu toate acestea, Berlinul a stabilit relaţii diplomatice cu teritoriile ocupate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Aportul ONU la activitatea Hamasului (editorial WSJ)

Aportul ONU la activitatea Hamasului UNRWA a recunoscut în sfârșit că angajații ei au participat la pogromul din 7 octombrie. ONU recunoaște în sfârșit, într-un mod...

Anatol Țăranu: Votul alegătorilor din R. Moldova poate influența serios rezultatele ambelor scrutine din România

Anatol Țăranu: Votul alegătorilor din R. Moldova poate influența serios rezultatele ambelor scrutine din România La alegerile parlamentare și prezidențiale din acest an din România,...

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora Pe parcursul lunii august, în Republica Moldova vor fi organizate mai multe evenimente dedicate diasporei, în cadrul unei...

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.