Mai multe incidente de tăiere ilegală a arborilor au fost identificate în pădurile raionului Dondușeni

Publicat:

Mai multe incidente de tăiere ilegală a arborilor au fost identificate în pădurile raionului Dondușeni

În cadrul unei razii desfășurate recent, inspectorii de mediu din Dondușeni au descoperit mai multe cazuri de încălcare a legilor privind protecția mediului și gestionarea resurselor naturale. Două incidente de tăiere ilegală a arborilor au fost identificate în pădurile gestionate de primăriile Moșana și Elizavetovca, cu prejudicii semnificative aduse mediului înconjurător.
În pădurea administrată de primăria Moșana, au fost identificate 15 coate ale arborilor de specie salcâm și arțar, tăiate ilegal, cu un volum total al masei lemnoase de 1,195 m3. Prejudiciul estimat adus mediului este de 382 lei. În același mod, în pădurea gestionată de primăria Elizavetovca au fost descoperite 53 de coate ale arborilor de specie salcâm și frasin, cu un volum de 4,397 m3 de masă lemnoasă tăiată ilegal, cauzând un prejudiciu estimat de 1303 lei.
Pe lângă aceste incidente de tăiere ilegală, au fost întocmite și două procese-verbale pentru încălcarea regulilor de gestionare a deșeurilor în alte două cazuri distincte. Unul dintre aceste cazuri a avut loc în teritoriul primăriei Plop, iar celălalt în fâșia forestieră de protecție gestionată de primăria Rediul-Mare.
Inspectorii de mediu au reacționat rapid și au aplicat măsuri legale în urma acestor incidente, întocmind procese-verbale conform Codului Contravențional al Republicii Moldova.
Într-un context mai pozitiv, inspectorii de mediu din Dondușeni au participat și la evenimente comunitare în sprijinul protecției mediului. Aceștia au susținut copiii din grupa „Puișorii” a grădiniței „Luceafărul” din orașul Dondușeni în timp ce aceștia planta arbuști de specii ornamentale, în cadrul unei activități dedicate “Lunii Pădurii”.
Inspectoratul pentru Protecția Mediului reiterează că aceste acțiuni reflectă atât necesitatea unei supravegheri și reglementări stricte a activităților care afectează mediul înconjurător, cât și angajamentul comunității locale și al autorităților în protejarea și conservarea resurselor naturale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris De la Louvre la Musée d’Orsay, Parisul are, fără îndoială, unele dintre cele mai...

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.