Mai multe țări europene se alătură sancțiunilor împotriva celor care destabilizează Moldova

Publicat:

Mai multe țări europene se alătură sancțiunilor împotriva celor care destabilizează Moldova

Uniunea Europeană a anunțat că țările candidate la aderarea la UE, precum și țări din EFTA s-au alăturat sancțiunilor adoptate de blocul celor 27 împotriva a șase persoane și o entitate care ar căuta să destabilizeze R. Moldova, pe fondul războiului din Ucraina.

Sancțiunile din 22 februarie, care extindeau, de fapt, o listă mai veche, vizau colaboratori de-ai oligarhului-politician fugar Ilan Șor, șefi de trusturi de presă fidele lui, precum și un oficial de la serviciul rus de informații FSB, alături de Asociația oamenilor cu epoleți „Scutul Poporului”.


Citește și Bătaie în plină stradă: Un tânăr de 20 de ani a ajuns la spital (VIDEO)

Printr-o decizie anunțată de Consiliul European la 4 martie, aceste sancțiunile sunt adoptate de acum și de țările candidate la aderarea la UE: Albania, Macedonia de Nord, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru și Ucraina.

De pe listă lipsește Serbia, țară care, deși este candidată la aderare la UE, refuză, în general, să aplice sancțiuni care ar putea dăuna intereselor Rusiei și aliaților acesteia.

Noile sancțiuni vor fi, de asemenea, transpuse în legislația națională de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, țări care nu sunt în UE, dar fac parte din zona economică comună EFTA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

La un pas de tragedie. S-a pornit la scăldat după ce a băut alcool

La un pas de tragedie. S-a pornit la scăldat după ce a băut alcool O femeie din Dubăsari era cât pe ce să se înece...

VIDEO// Accident grav pe strada Vadul lui Vodă din Chișinău

VIDEO// Accident grav pe strada Vadul lui Vodă din Chișinău Un accident rutier grav a avut loc astăzi pe strada Vadul lui Vodă din Chișinău,...

Kadîrov și-a decorat fiul cu cea mai înaltă distincție din Cecenia

Kadîrov și-a decorat fiul cu cea mai înaltă distincție din Cecenia Fiul în vârstă de doar 16 ani al lui Ramzan Kadîrov a primit cea...

Ziua Independenței începe a fi marcată din această seară, ora 18:00 

Ziua Independenței începe a fi marcată din această seară, ora 18:00 Evenimentele festive dedicate aniversării a 33-a a Zilei Independenței Republicii Moldova încep astăzi, 26...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.