Mai rău ca-n Rahova! Suburbiile Parisului au fost cuprinse de revolte şi acte de vandalism – VIDEO

Publicat:

Grupuri de tineri au incendiat tomberoane şi au dat foc artificiilor în mai multe suburbii ale Parisului, relatează marţi mass-media din Franţa despre o nouă noapte de tulburări pe fondul restricţiilor impuse de autorităţi din cauza epidemiei de coronavirus, dar care ameninţă fragila pace socială în zone sărace, informează Reuters, potrivit agerpres.

Posturile de televiziune BFM TV şi C News au transmis imagini cu artificii lansate în zone precum Villeneuve-La-Garenne, Aulnay-sous-Bois şi Asnieres, în timpul intervenţiei poliţiei anti-revoltă, în timp ce agenţia France Presse a relatat despre incendierea de tomberoane.


Citeşte şi: Trump îl cheamă la Casa Albă pe guvernatorul statului New York

Tulburările au izbucnit mai întâi la Villeneuve-La-Garenne, în nordul capitalei, în cursul nopţii de sâmbătă, după ce un motociclist s-a ciocnit cu o maşină de poliţie fără însemne în timpul unei urmăriri.

Bărbatul a trebuit spitalizat pentru tratament, iar poliţia a anunţat că va deschide o anchetă internă cu privire la incident.

Citeşte şi: Apărarea antiaeriană siriană A DOBORÂT mai multe racheta israeliene

Suburbiile cu locuinţe sociale care înconjoară multe oraşe franceze sunt de multă vreme focare de nemulţumire din cauza problemelor sociale şi economice.

În 2005, tulburările s-au întins pe parcursul a trei săptămâni după ce doi tineri au murit în timp ce fugeau de poliţie într-o suburbie din nordul Parisului. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.