Mai sunt doar zece zile pentru a achita prima de asigurare medicală cu facilități

Publicat:

Mai sunt doar zece zile pentru a achita prima de asigurare medicală cu facilități

Persoanele care se asigură în mod individual mai au la dispoziție zece zile pentru a achita cu facilități prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) în sumă fixă pentru anul 2024.

Astfel, până pe 31 martie inclusiv, cetățenii care sunt obligați să achite prima de asigurare în sumă fixă plătesc de la 1014 lei până la 4056 lei, în funcție de categoria din care fac parte.


Citeşte şi: Declarația cu privire la integrarea europeană a fost aprobată în Parlament – Stiripesurse.md

Valoarea integrală a primei de asigurare în sumă fixă pentru anul 2024 este de 12 636 de lei. Această sumă va fi achitată de cei care nu se vor asigura în mod individual în termenul stabilit de legislație – până pe 31 martie.

Prima în sumă fixă poate fi achitată prin intermediul Serviciului guvernamental de plăţi electronice MPay. Cei care nu pot achita online au posibilitatea să se adreseze la oficiile poştale, băncile comerciale și să plătească prima prin MPay sau prin intermediul terminalelor de plată ori se pot adresa la serviciile teritoriale relaţii cu beneficiarii ale CNAM.

Mai sunt doar zece zile pentru a achita prima de asigurare medicală cu facilități

Statutul de persoană asigurată în mod individual este acordat de Compania Națională de Asigurări în Medicină din data achitării primei în sumă fixă şi e valabil până pe 31 ianuarie 2025.

Până în prezent, peste 100 de mii de cetățeni au achitat prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală în sumă fixă pentru anul 2024.

Persoanele care au întrebări legate de achitarea primei de asigurare în sumă fixă pot apela Serviciul telefonic Info CNAM – 0 800 99999 (apel gratuit atât de pe telefon fix, cât și mobil).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Reacţii internaţionale după moartea lui Ebrahim Raisi

Reacţii internaţionale după moartea lui Ebrahim Raisi Preşedintele iranian Ebrahim Raisi, ultraconservator considerat un potenţial succesor al liderului suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, şi-a...

Două remorci încărcate cu bunuri au ars în Chișinău

Două remorci încărcate cu bunuri au ars în Chișinău Două remorci încărcate cu bunuri au ars, în această dimineață în Chișinău. Citește și: Rezultate preliminare...

ISIS revendică un atac asupra unor turişti în Afganistan

ISIS revendică un atac asupra unor turişti în Afganistan Gruparea Stat Islamic (ISIS) a revendicat duminică un atac în care au fost ucişi vineri în...

Zeci de străini au primit refuz de intrare în țară

Zeci de străini au primit refuz de intrare în țară Pe parcursul zilei și nopții trecute, polițiștii de frontieră au emis refuz de intrare pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.