Maia Sandu a discutat cu diaspora din Portugalia

Publicat:

Maia Sandu a discutat cu diaspora din Portugalia

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu moldovenii stabiliți în Portugalia. În urma discuţiilor pe care a avut-o cu conaţionaii, şeful statului a menționat că diaspora aspiră la o R. Moldovă cu șanse egale, cu o justiție dreaptă, cu standarde de viață europene.

Citeşte şi: Există mai multe forme ale propagandei ruse în Republica Moldova – Stiripesurse.md


Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Maia Sandu a scris că a cunoscut mai mulți antreprenori moldoveni care au fost afectați, dar și oameni de afaceri care sunt gata să revină acasă și să susțină dezvoltarea economiei țării, transmite Știri.md.

Maia Sandu a discutat cu diaspora din Portugalia

„Am cunoscut oameni de afaceri afectați de corupția de acasă, dar și pe cei dornici să investească și să susțină dezvoltarea economiei noastre. Am văzut tinerii care s-au format în Portugalia și care sunt interesați să revină acasă, ingineri care vor să pună umărul la modernizarea țării și familii care își doresc zboruri mai frecvente și mai sigure pentru a fi mai aproape de cei de acasă. Am discutat cu cetățeni care aspiră la o Moldovă cu șanse egale, cu o justiție dreaptă, cu standarde de viață europene”, a scris Maia Sandu.

Șeful statului a menționat că istoriile pe care le-a auzit în discuțiile cu membrii diasporei reflectă dorința tuturor de a construi o Moldovă puternică, unită și prosperă.

Maia Sandu a discutat cu diaspora din Portugalia

„I-am asigurat că pentru asta muncim zi de zi: reformăm justiția, susținem antreprenorii, avansăm pe calea aderării la Uniunea Europeană. M-a bucurat și pasiunea celor care, deși departe de casă, nu uită de cultura noastră și fac eforturi ca să aducă muzica de acasă mai aproape de diaspora din Portugalia”, a mai scris Maia Sandu.

Totodată, șeful statului a oferit mai multe diplome de onoare lui Oleg Boghenco, Rodicăi Gherasim și Nadejdei Calestru Ribeiro Oliveira pentru contribuțiile valoroase pe care le-au adus la consolidarea comunității de moldoveni din Portugalia.

Maia Sandu efectuează o vizită de stat în Republica Portugheză pentru a promova aderarea țării noastre la Uniunea Europeană și a aprofunda relațiile bilaterale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Grecia și Spania sunt presate să-i trimită Ucrainei arme antiaeriene

Grecia și Spania sunt presate să-i trimită Ucrainei arme antiaeriene Kievul a solicitat iar sisteme Patriot și S-300 la o reuniune a miniștrilor apărării și...

Curtea Constituțională validează mandatul de deputat al lui Grigore Grădinaru

Curtea Constituțională validează mandatul de deputat al lui Grigore Grădinaru Curtea Constituțională a validat marți, 23 aprilie, mandatul de deputat al candidatului supleant al Partidului Acțiune și...

„Pobeda” lui Șor ar fi adus în ţară peste 20 de milioane de lei. Toţi banii au fost confiscaţi – VIDEO

„Pobeda” lui Șor ar fi adus în ţară peste 20 de milioane de lei. Toţi banii au fost confiscaţi Mai mulți cetățeni care au revenit...

Mai mulți membri ai trupei Bi-2 și familiile lor vor cetățenia Moldovei

Mai mulți membri ai trupei Bi-2 și familiile lor vor cetățenia Moldovei Mai mulți membri ai trupei Bi-2 și familiile lor au depus actele pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.