Maia Sandu, întrevedere cu membrii Comisiei Vetting

Publicat:

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu reprezentanții Comisiei pentru evaluarea externă a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție (CSJ).

Discuțiile au vizat angajamentele R. Moldova privind reforma justiției, în contextul aderării la Uniunea Europeană și realizării recomandărilor Comisiei UE legate de procesul de evaluare externă extraordinară.


Citeşte şi: Doi oameni au murit într-o maşină înţepenită în nămeţi

În cadrul ședinței s-a vorbit despre acțiunile întreprinse până acum în domeniul reformei justiției și provocările întâlnite în procesul de evaluare a candidaților la CSJ. De asemenea, s-a discutat despre necesitatea respectării graficului convenit cu UE pentru finalizarea exercițiului de testare a integrității judecătorilor.

Șeful statului a subliniat că această evaluare este foarte importantă, iar de rezultatele acesteia depinde dacă cetățenii își vor recăpăta încrederea în instituțiile de drept și în eforturile autorităților de a combate corupția.

 21 de candidați la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii și în Consiliul Superior al Procurorilor, care au picat evaluarea Comisiei Pre-Vetting, vor fi reevaluați.

Pentru funcția de CSM și CSP urmează a fi reevaluați: Anatolie Gîrbu, Angela Popil, Veronica Cupcea, Stanislav Sorbalo, Valentin Caisin, Ion Chirtoaca, Vitalie Codreanu, Vitalie Stratan, Vladislav Holban, Alexei Panis, Victor Sandu, Nicolae Sova, Aureliu Postica, Aliona Miron, Cristina Gladcov, Tatiana Chiriac, Angela Bostan, Ecaterina Buzu, Alexandru Rotari, Sergiu Osoianu, Mihail Bușuleac.

Citeşte şi: Zaharova: 80% dintre moldoveni ‘ştiu limba rusă şi o folosesc în viaţa de zi cu zi’

La data de 27 noiembrie, Comisia nr. 2 (Comisia Vetting) a început audierea judecătorilor Curții Supreme de Justiție (CSJ) și a candidaților la funcția de judecător al CSJ. În acest context, pentru informare și claritate, reprezentanții Ministerului Justiției al Republicii Moldova au prezentat un rezumat al etapelor reformei: ce s-a făcut, unde sunt și ce urmează.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.