Maia Sandu: Istoria țării noastre este una a rezistenței

Publicat:

Maia Sandu: Istoria țării noastre este una a rezistenței

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a ținut un discurs în PMAN, în cadrul ceremoniei de inaugurare a Sărbătorii Naționale „Ziua Independenței”. Șefa statului a declarat că 32 de ani este un drum scurt din perspectivă istorică, însă lung pentru povestea de viață a Moldovei.

Citeşte şi: Explozii APOCALIPTICE la o stație GPL din România: Un om a murit și 57 sunt răniți – Stiripesurse.md


„Azi în casa noastră este sărbătoare – ziua națională a țării noastre, Ziua Independenței Republicii Moldova. O sărbătoare care ne unește pe toți și ne umple inimile de bucurie, pentru că este o zi în care celebrăm libertatea și demnitatea noastră, o zi în care onorăm înaintașii noștri și împărtășim același sentiment de optimism și speranță față de viitorul țării și copiilor noștri”, a comunicat Maia Sandu, transmite newsmaker.md. 

Potrivit președintelui, 32 de ani a fost un drum în care moldovenii au trecut prin momente de dezamăgire, dar și momente pline de speranță, prin perioade de incertitudine, dar și de încredere.

Maia Sandu: Istoria țării noastre este una a rezistenței

„Însă mereu am rămas uniți pentru a proteja ce avem mai scump – familiile, neamul, libertatea. Istoria țării noastre este una a rezistenței. Cunoaștem cu toții problemele cu care ne confruntăm. Știm că mai sunt multe lucruri de făcut pentru ca moldovenii să trăiască bine. Înțelegem că fără dreptate nu vom ajunge nicăieri. Mai sunt dintre cei care vor să ne țină legați de un trecut al dezamăgirilor, blocați în sărăcie. Dar nu vreau să vorbim despre ei astăzi”, a adăugat președinta.

În această zi, Maia Sandu declară că vrea să vorbească despre pace.

„Este cel mai sfânt lucru să poți crește copiii în pace. Am reușit să menținem pacea acasă. Noi nu începem războaie, noi nu vrem războaie pe pământul nostru sau în altă parte. Aceasta este dorința fermă a moldovenilor și nimeni nu are dreptul să o încalce”, a menționat președinta.

De asemenea, Maia Sandu a adăugat că trebuie să fim mândri de oamenii care cresc în țara noastră și că viitorul Moldovei este în UE.

Maia Sandu: Istoria țării noastre este una a rezistenței

„Și mai înseamnă îndeplinirea visului sutelor de mii de moldoveni care și-au spus dorința în 1991 și în 2023, în aceeași Piață a Marii Adunări Naționale, uniți de aceeași mândrie națională și legați de aceleași rădăcini. (…) La mulți ani, Moldova!”, a conchis Maia Sandu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american După ce administraţia Biden a anunţat că interzice vânzarea şi...

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt Sonda spaţială europeană RAMSES se va întâlni cu un asteroid, Apophis, care...

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol Consiliul municipal al oraşului spaniol Valencia a închis marţi trei plaje la Marea...

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen Oraşul Gelsenkirchen, din vestul Germaniei, a dezvelit o plachetă în onoarea lui Taylor Swift pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.