Maia Sandu ne spune că suntem liberi să alegem să ne dezvoltăm

Publicat:

Maia Sandu ne spune că suntem liberi să alegem să ne dezvoltăm

De Ziua Independenței, președintele Maia Sandu a evocat efortul moldovenilor pentru câștigarea libertății cu 32 de ani în urmă și a spus că autoritățile de acum au șansa și datoria de a duce R. Moldova în Uniunea Europeană, unde pacea și independența țării noastre vor fi protejate.

Vorbindu-le celor prezenți la o ceremonie din Piața Marii Adunării Naționale (PMAN) din Chișinău, Maia Sandu a adus un omagiu generației care a proclamat independența, pe 27 august 1991, spunând că „Mariile și Ionii, Elenele și Tudorii” de atunci au făcut ca, astăzi, moldovenii să fie liberi să vorbească în limba română, transmite EuropaLiberă.


Citeşte şi: Explozii APOCALIPTICE la o stație GPL din România: Un om a murit și 57 sunt răniți – Stiripesurse.md

În prezența șefului statului, a prim-ministrului Dorin Recean și a spicherului Igor Grosu, Garda de onoare a adus în PMAN steagurile R. Moldova și UE, dar și un exemplar al Declarației de Independență.

Maia Sandu ne spune că suntem liberi să alegem să ne dezvoltăm

„Suntem liberi să alegem să ne dezvoltăm, să trecem prin greutăți cu fruntea sus sau să rămânem blocați în mocirlă și să nu facem nimic. Însă eforturile prezentului au un sens mai larg și de mai mare importanță pe viitor. „Viitorul Moldovei este în Uniunea Europeană. O știm cu toții, înțelegem că este șansa noastră de a dezvolta țara și de a le oferi copiilor un viitor acasă, lângă părinții lor”, a spus șeful statului.

Aflată la cea de-a treia sa ceremonie de marcare a Zilei Independenței în fruntea R. Moldova, ea și-a încheiat alocuțiunea spunând că aderarea la UE nu se poate face doar prin efortul autorităților.

„Este nevoie de un sat întreg pentru a crește un copil, este nevoie de fiecare om pentru a crește o țară”, a mai spus Maia Sandu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american După ce administraţia Biden a anunţat că interzice vânzarea şi...

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt Sonda spaţială europeană RAMSES se va întâlni cu un asteroid, Apophis, care...

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol Consiliul municipal al oraşului spaniol Valencia a închis marţi trei plaje la Marea...

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen Oraşul Gelsenkirchen, din vestul Germaniei, a dezvelit o plachetă în onoarea lui Taylor Swift pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.