Maia Sandu pune punctul pe ‘i’ după ce l-a numit procuror general pe Ion Munteanu

Publicat:

Maia Sandu pune punctul pe ‘i’ după ce l-a numit procuror general pe Ion Munteanu

Ion Munteanu a devenit procuror general după ce președinta Maia Sandu a semnat pe 1 iunie un decret în acest sens. Candidatura lui Ion Munteanu a fost propusă șefei statului de către Consiliul Superior al Procurorilor în urma ședinței din 31 mai curent.   

„Aveți o misiune complicată. Astăzi, în justiție, din păcate, se face mai puțin decât se vorbește. A venit timpul să se facă mai multe, mai repede, mai ferm și mai corect”, a spus șefa statului în cadrul evenimentului de învestire a lui Ion Munteanu în funcția de procuror general.


Citeşte şi: Creștinii ortodocși de stil vechi îi sărbătoresc pe Sfinții Împărați Constantin și Elena – Stiripesurse.md

„Și eu, și cetățenii așteptăm să se facă dreptate. Cei care au comis acte de corupție, cei care au încălcat legea trebuie să fie sancționați. În justiție, în procuratură, trebuie să avem oameni onești, buni profesioniști, oameni care lucrează pentru Republica Moldova și pentru cetățenii ei.”

Maia Sandu pune punctul pe ‘i’ după ce l-a numit procuror general pe Ion Munteanu

Pe 26 septembrie 2023, șefa statului a semnat decretul privind demiterea lui Alexandr Stoianoglo din funcția de procuror general în urma examinării Raportului Comisiei de evaluare a procurorului general suspendat din funcție.

Prin Hotărârea din 23 mai 2022, Consiliul Superior al Procurorilor a acordat calificativul ,,nesatisfăcător” activității desfășurate de Alexandr Stoianoglo în perioada exercitării mandatului procurorului general și a propus președintelui Republicii Moldova eliberarea lui Alexandr Stoianoglo din funcția de procuror general.

Pe 5 octombrie 2021, Consiliul Superior al Procurorilor l-a desemnat pe procurorul anticorupţie Victor Furtună să investigheze acuzaţiile aduse de deputatul Lilian Carp la adresa lui Alexandr Stoianoglo. Parlamentarul a depus cu câteva zile înainte o sesizare la CSP în care îl acuza pe procurorul general de corupere pasivă și abuz în serviciu.

Maia Sandu pune punctul pe ‘i’ după ce l-a numit procuror general pe Ion Munteanu

În aceeaşi zi, Victor Furtună a dispus pornirea urmăririi penale pe numele şefului Procuraturii Generale, suspendarea din funcţie a acestuia, precum şi a adjuncţilor săi. În aceeași seară, Alexandr Stoianoglo a fost reţinut.

Stoianoglo a fost învinuit pe cinci capete de acuzare, corupere pasivă şi fals în acte. Procurorul general suspendat pledează nevinovat la toate capetele de acuzare care îi sunt aduse.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Letonia introduce parteneriatele civile pentru cuplurile de acelaşi sex

Letonia introduce parteneriatele civile pentru cuplurile de acelaşi sex Modificările legislative care le permit persoanelor homosexuale să înregistreze parteneriate civile destinate cuplurilor de acelaşi sex...

O expoziţie Barbie la Londra, cu o păpuşă care a călătorit în spaţiu

O expoziţie Barbie la Londra, cu o păpuşă care a călătorit în spaţiu Design Museum din Londra va organiza începând de vineri o expoziţie Barbie,...

Actorul britanic Ian McKellen nu va reveni curând pe scenă, după ce a căzut în timpul unei reprezentanţii

Actorul britanic Ian McKellen nu va reveni curând pe scenă, după ce a căzut în timpul unei reprezentanţii Actorul britanic Ian McKellen, în vârstă de...

Fanilor lui Taylor Swift li s-a interzis să campeze în apropierea locului de desfăşurare a concertului din Amsterdam

Fanilor lui Taylor Swift li s-a interzis să campeze în apropierea locului de desfăşurare a concertului din Amsterdam Administraţia oraşului Amsterdam i-a avertizat pe fanii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.