Malala, la Davos: ‘Femeile trebuie să schimbe lumea prin ele însele’

Publicat:

Tânăra militantă pakistaneză Malala Yousafzai a făcut joi apel la femei “să schimbe lumea” prin ele însele, fără a aştepta sprijinul bărbaţilor, în cadrul unei conferinţe la Forumul Economic Mondial de la Davos, potrivit AFP, transmite agerpres.

“Nu vom cere bărbaţilor să schimbe lumea, o vom face noi însene”, a spus Malala, avocată a educaţiei fetelor, în faţa unei adunări formate în mare parte din femei.


Citeşte şi: Un tren de pasageri A DERAIAT în Italia. Cel puţin trei oameni au murit 

Forumul Economic Mondial, care reuneşte în fiecare an elita politică şi economică în Alpii Elveţieni, rămâne o reuniune în principal masculină, 80% dintre participanţi fiind bărbaţi. Însă dezbaterile au făcut în acest an loc şi mişcării mondiale de revendicare feminină #Metoo.

“Feminismul este doar un alt cuvânt pentru egalitate (…) Înseamnă pur şi simplu că femeile trebuie să aibă aceleaşi drepturi ca bărbaţii”, a subliniat Malala, în vârstă de 20 de ani, aducând un omagiu tatălui său, “un feminist care a sfidat societatea” tradiţională pakistaneză pentru a o susţine în ciuda tuturor.

“El mi-a dat numele Malala, o eroină paştună care era celebrată pentru curajul şi forţa sa”, a povestit tânara, constrânsă să fugă din ţară după ce a fost victima unei tentative de asasinat de către talibani în 2012.

Citeşte şi: Patru americani au murit în atacul talibanilor din Kabul

“Sper că într-o zi mă voi putea întoarce în Pakistan. Este greu să nu-ţi poţi vedea casa, familia şi prietenii timp de peste cinci ani”, a spus ea.

Laureată a Premiului Nobel pentru Pace în 2014, Malala îşi continuă angajamentul vizitând tabere de refugiaţi sau pledându-şi cauza la forumuri din întreaga lume, urmând în acelaşi timp studii de economie, filosofie şi ştiinţe politice la Universitatea Oxford.

“Nu pot trimite toate fetele la şcoală, dar pot trimite un număr cât mai mare dintre ele la şcoală”, a încheiat tânăra, reamintind că peste 130 de milioane de fete sunt private de educaţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE Roboți, podea interactivă, imprimantă și stilouri 3D. De aceste tehnologii beneficiază...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.