Malta va organiza alegeri generale pe 26 martie

Publicat:

Malta va organiza alegeri generale pe 26 martie, a anunţat duminică prim-ministrul acestei ţări, Robert Abela, relatează AFP, potrivit agerpres.  

“În cursul următoarelor ore mă voi deplasa la preşedinte pentru a-l sfătui să dizolve parlamentul, în scopul organizării de alegeri generale pe 26 martie”, a declarat Abela cu prilejul unei reuniuni de la Floriana, în apropiere de La Valetta.


Citește și : Casa Albă: Rusia poate lansa oricând un atac asupra Ucrainei

Abela conduce Malta din ianuarie 2020, de la demisia predecesorului său Joseph Muscat, în urma unei crize politice provocate de asasinarea jurnalistei de investigaţie Daphne Caruana Galizia şi de ancheta ulterioară.

Alegerea sa în fruntea Partidului laburist pentru a-l înlocui pe Joseph Muscat l-a transformat automat în prim-ministru.

Potrivit sondajelor, laburiştii sunt creditaţi cu un bun avans faţă de Partidul naţionalist, de opoziţie.

Citește și : Stoltenberg reiterează sprijinul NATO pentru Ucraina în faţa unei agresiuni din partea Rusiei

Robert Abela ar urma să facă campanie punând accentul pe buna gestionare a pandemiei şi pe sănătatea economică a insulei.

În confruntarea cu el, liderul naţionalist Bernard Grech ar putea alege să denunţe bilanţul guvernului în materie de respectare a statului de drept şi de combatere a corupţiei, notează AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.