Mandat de arestare, emis pe numele laureatului premiului Nobel pentru pace Muhammad Yunus

Publicat:

Un mandat de arestare a fost emis pe numele economistului din Bangladesh și laureatului premiul Nobel pentru pace Muhammad Yunus, după ce acesta nu s-a prezentat la o audiere, fiind acuzat că i-ar fi înșelat pe angajații companiei pe care o conduce, potrivit The Jakarta Post, scrie mediafax.

Un judecător de la o instanță din Dacca a emis ordinul după ce angajați ai companiei de software Grameen Communications (GC) au înaintat o plângere, declarând că au fost concediați pentru că au înființat un sindicat.


Citește și : Erdogan ameninţă UE: ‘Vom deschide porţile şi vom trimite 3,6 milioane de refugiaţi’

Yunus, ce conduce compania, nu s-a prezentat la audiere, pentru că nu se afla în țară.

Directorul executiv și un manager senior din cadrul companiei s-au prezentat în instanță și au plătit cauțiunea.

“A plecat din Bangladesh înainte de a primi vreo citație pentru a se prezenta în instanță. După întoarcere, va fi făcut un demers legal potrivit”, a declarat avocatul lui Yunus, Kazi Ershadul Alam.

Supranumit “bancherul săracilor”, Muhammad Yunus, un economist renumit, a fondat Banca Grameen, prima astfel de instituţie din lume care acordă credite unor persoane care nu pot prezenta garanţii.

În anul 2006, Muhammad Yunus şi Bănca Grammeen au primit premiul Nobel pentru pace pentru un sistem inovator de microcreditare care avantajează antreprenorii din zonele rurale.

Citește și : Iranul cheamă la ‘încetarea imediată’ a ofensivei Turciei în nord-estul Siriei

Cu toate acestea, Yunus, în vârstă de 79 de ani, se află într-un conflict cu premierul din Bangladesh, Sheikh Hasina, încă din anul 2007.

În anul 2011, a pierdut funcția de conducere a Băncii Grameen, în urma unei mișcări ce se presupune că a fost orchestrată de Hasina. Aceasta l-a acuzat că “suge sânge” de la cei săraci, susținând că banca percepe dobânzi mai mari de 20 de procente.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Reacţii internaţionale după moartea lui Ebrahim Raisi

Reacţii internaţionale după moartea lui Ebrahim Raisi Preşedintele iranian Ebrahim Raisi, ultraconservator considerat un potenţial succesor al liderului suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, şi-a...

Două remorci încărcate cu bunuri au ars în Chișinău

Două remorci încărcate cu bunuri au ars în Chișinău Două remorci încărcate cu bunuri au ars, în această dimineață în Chișinău. Citește și: Rezultate preliminare...

ISIS revendică un atac asupra unor turişti în Afganistan

ISIS revendică un atac asupra unor turişti în Afganistan Gruparea Stat Islamic (ISIS) a revendicat duminică un atac în care au fost ucişi vineri în...

Zeci de străini au primit refuz de intrare în țară

Zeci de străini au primit refuz de intrare în țară Pe parcursul zilei și nopții trecute, polițiștii de frontieră au emis refuz de intrare pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.