Marchel, episcopul de Bălți și Fălești, deranjat de activitatea Mitropoliei Basarabiei

Publicat:

Episcopul de Bălți și Fălești Marchel, care se declară a fi de o „neprehănită curățenie sufletească”, deși nu ezită nicio ocazie de a se implica și în politică, a venit cu acuzații grave la adresa Mitropoliei Basarabiei, mai exact, către Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolit al Basarabiei și Episcopul de Bălți al aceleași Mitropolii, preasfințitul Antonie.

Într-o înregistrare video pe internet, Marchel susține că fețele bisericești au încălcat canoanele atunci când au sfințit terenul de pe strada Burebista din Bălți, acolo unde va fi construită o Catedrală şi un Centru Cultural Românesc.


Citește și : Spînu: R. Moldova trebuie să fie conectată mai mult la infrastructura rutieră și feroviară a României

„Zilele trecute în municipiul nostru Bălți am avut o mulțime de preoți, slujitori din România. Pe nepoftite au venit și în felul acesta s-au năpustit, au sărit pe aiurea într-o grădină canonică aparținută altei Biserici. Au încălcat canoanele. Așa că încălcarea canoanelor sfinte pentru ei parcă a devenit o normalitate”, a declarat PS Marchel, Episcop de Bălți și Fălești al Mitropoliei Moldovei.

La evenimentul din 31 august, atunci când a fost sfințită și crucea viitoarei Catedrale care va purta numele „Naşterea Maicii Domnului” şi „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei”, Episcopia de Bălți a recunoscut că a întâlnit mai multe piedici în acest proiect, deși intențiile sunt cele mai bune și sincere.

„Este adevărat că lucrurile nu merg așa cum ne-am dorit noi, pentru că am avut tot timpul senzații că duhuri rele sunt mai multe decât cele bune, cei care ne sprijină, ne ajută, ne încurajează.

Faptul că am întâlnit anumite piedici, am zis că poate dacă rostim o rugăciune în acest spațiu, să mulțumim bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate peste Episcopia de Bălți, poate deblocăm cumva această stare. De aceea, azi avem invitații pe care-i vedeți, părinții Mitropoliți și părinții Episcopi.

Am ținut foarte mult să fie prezenți preoți de peste Prut. Am zis să fie o prezență mai românească astăzi la Bălți, în acest oraș nedreptățit în perioada sovietică, rusificat exagerat și credem că rugăciunea de azi ne va ajuta să ieșim din impas”, a menționat PS Antonie, Episcop de Bălți al Mitropoliei Basarabiei.

Episcopul de Bălți și Fălești Marchel l-a comparat pe ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei, cu Iuda, care l-a vândut pe Hristos pentru 30 de arginți.

„Aceste învinovățiri absolut nefondate vin din partea celor care până mai ieri au jurat credincioșie și fidelitate Bisericii Ortodoxe din Moldova, dar pe care astăzi au trădat-o. Au vândut-o pe treizeci de arginți ca și Iuda, cel care l-a vândut pe Hristos.

Primul printre ei fiind Petru (Păduraru), care mâne-poimâne, bătrân fiind de vârstă, va fi chemat la Dreapta Judecată a lui Hristos. De altfel, ca și noi. Oare ce vom spune, ce vom răspunde acolo?”, a adăugat Marchel.

Episcop de Bălți și Fălești a mai declarat că, în 1918, românii au venit cu „nahaica” și cu mitralierile și au uitat să se întoarcă înapoi din „ospeție”, până când nu le-a amintit Stalin unde este țara lor.

Citeşte şi: Autorităţile ruse au extrădat doi moldoveni aflați în căutare internațională

„Mă adresez către cei care au aderat la „Mitropolia Basarabiei”: ori chiar ați uitat că ați călcat jurământul de credincioșie, sărutând Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce, și acum renunțați la ele? V-ați făcut călcători de jurământ, ați batjocorit sfintele canoane și în felul acesta singuri pe voi v-ați lipsit de harul preoției.

Și acum mai aveți îndrăzneala, ca să nu zic nasul, ca să bănuiți pe cineva de necanonicitate? Doamne, ce se întâmplă în lumea asta! Uitați-vă la voi în oglindă și vă veți observa cu pufușor pe botișor”, a conchis Episcopul de Bălți și Fălești al Mitropoliei Moldovei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului Săptămâna trecută, Parlamentul a fost gazda mai multor grupuri de elevi cu vârsta cuprinsă...

Ultima zi a recensământului populației

Ultima zi a recensământului populației Astăzi, 7 iulie, este ultima zi a recensământului populației. Conform datelor preliminare prezentate de Biroul Național de Statistică (BNS), în...

În posturile vamale, fluxul de trafic a constituit 12 228 de perfectări pe sensurile de intrare/ieșire în/din Republica Moldova

În posturile vamale, fluxul de trafic a constituit 12 228 de perfectări pe sensurile de intrare/ieșire în/din Republica Moldova Perioada: ora 07:00, data 06.07.2024 până...

Precizările Serviciului Vamal privind regulile de traversarea a frontierei

Precizările Serviciului Vamal privind regulile de traversarea a frontierei „La trecerea frontierei vamale pe sens de intrare, ieșire sau tranzit, este necesar să completați declarația...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.