X

Marea Britanie donează R. Moldova milioane de lire sterline

Marea Britanie donează R. Moldova milioane de lire sterline

R. Moldova va primi 9.000.000 de lire sterline din partea Marii Britanii, bani promiși în cadrul Summitului Platformei de Sprijin pentru Moldova.

Potrivit Ambasadei Marii Britanii, ajutorul este destinat proiectului M-GROW, sprijinind astfel crearea fondului fiduciar multi-donator „Moldova – Dezvoltare, Reziliență și Oportunități pentru Bunăstare”, transmite Știri.md.

Citeşte şi: Ultimele veşti despre moldovenii blocați în Egipt – Stiripesurse.md

Acest angajament financiar face parte din ajutorul de zece milioane de lire sterline, promis de către secretarul de stat pentru Afaceri Externe, Commonwealth și Dezvoltare al Marii Britanii, James Cleverly, în cadrul vizitei sale la Chișinău din martie 2023.

Marea Britanie donează R. Moldova milioane de lire sterline

Prezent la Summit, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Steven Fisher a declarat: „În acest fel transmitem un mesaj clar – suntem hotărâți și uniți în a ne asigura că Moldova poate rezista cu succes eforturilor Rusiei și ale reprezentanților săi dea-i distruge democrația și de a-i fura suveranitatea. Suntem bucuroși să colaborăm cu Moldova, alături de alți donatori, în acest sens”.

Tags: chisinauJames CleverlyM-GROWmarea britanieR. Moldova
Categorii: EconomiePoliticăȘtirile zilei