Ultimele veşti despre moldovenii blocați în Egipt

Publicat:

Ultimele veşti despre moldovenii blocați în Egipt

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, a avut o discuție telefonică cu omologul său al Republicii Arabe Egipt, Sameh Hassan Shoukry.

Potrivit lui Popescu, cei doi au discutat despre situația cetățenilor moldoveni din Fâșia Gaza, transmite Știri.md.


În cadrul discuției, ministrul a „subliniat importanța coordonării eforturilor umanitare la nivel internațional pentru a asigura evacuarea în siguranță a civililor, inclusiv a cetățenilor moldoveni, prin punctul de trecere Rafah, de la granița dintre Egipt și Fâșia Gaza”.

Ultimele veşti despre moldovenii blocați în Egipt

În cele din urmă, Sameh Hassan Shoukry l-a asigurat pe Popescu „că se poartă negocieri continue cu toți cei implicați și că atunci când circumstanțele o vor permite, reprezentantul nostru consular se va deplasa la Rafah pentru a ajuta cetățenii moldoveni să fie evacuați din Fâșia Gaza către Cairo și ulterior spre Republica Moldova. În acest sens, diplomații noștri au furnizat autorităților egiptene lista cetățenilor moldoveni din Fâșie care au solicitat evacuarea. Atunci când coridoarele de evacuare vor fi aprobate, autoritățile egiptene vor permite intrarea cetățenilor noștri. Am fost asigurat că absența vizei nu va constitui o problemă în timpul tranzitului pe teritoriul egiptean.

Echipele noastre diplomatice, în special Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel și Ambasada Republicii Moldova în Turcia, și prin cumul în Egipt, au conversații constante cu autoritățile țărilor de acreditare pentru a asista cetățenii care au nevoie de evacuare”, a declarat ministrul.

De menționat că 50 de cetățeni moldoveni care au fugit de războiul din Israel au rămas blocați la granița cu Egiptul.

Pe data de 11 octombrie a devenit cunoscut faptul că un cetățean al Republicii Moldova aflat în Israel a decedat, ca urmare a atacurilor teroriste din Fâșia Gaza. Anunțul a fost făcut de către Ministerul de Externe. 

Ultimele veşti despre moldovenii blocați în Egipt

Amintim că autoritățile de la Chișinău au declarat că în Israel se află aproximativ 20.000 de cetățeni ai Republicii Moldova.

Totodată, ambasadorul moldovean a declarat că în Israel muncesc oficial circa 13.000 de cetățeni ai Republicii Moldova.

De asemenea, MAEIE a dispus crearea unei celule de criză, care monitorizează în mod continuu situația de securitate din Israel și se află în contact permanent cu Ambasada țării noastre și alte instituții responsabile.

Informații de contact:

pagina web: https://israel.mfa.gov.md/

e-mail: [email protected]

telefon de urgență: +972527789772 în regim 24/7

Centrul de Apel MAEIE:

0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova.

+373 22 188 000 – pentru apeluri de la telefonul mobil sau de peste hotare.

mail: [email protected]”, se arată în mesajul Ministerului de Externe.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

OpenAI dezvăluie un instrument de detectare a imaginilor din DALL-E

OpenAI dezvăluie un instrument de detectare a imaginilor din DALL-E OpenAI, compania de inteligență artificială susținută de Microsoft care se află în spatele popularului generator...

Pfizer raportează decesul unui tânăr pacient în cadrul unui studiu de terapie genetică Duchenne

Pfizer raportează decesul unui tânăr pacient în cadrul unui studiu de terapie genetică Duchenne Un tânăr pacient a murit din cauza unui stop cardiac după...

Parchetul spaniol a cerut clasarea unui proces intentat cântăreţei Shakira pentru fraudă fiscală

Parchetul spaniol a cerut clasarea unui proces intentat cântăreţei Shakira pentru fraudă fiscală Parchetul spaniol a anunţat miercuri că a cerut clasarea unei proceduri judiciare...

Ferrari a generat venituri de 1,58 miliarde de euro, în creștere

Ferrari a generat venituri de 1,58 miliarde de euro, în creștere Ferrari tocmai și-a publicat rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului 2024, demers care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.