Marea Britanie îşi modifică legislaţia pentru a impune sancţiuni mai aspre împotriva Rusiei

Publicat:

Marea Britanie a adoptat joi legislaţia care îi permite să îşi înăsprească regimul de sancţiuni împotriva Rusiei, menit a contribui la descurajarea Moscovei de a invada Ucraina, a anunţat guvernul britanic, potrivit AFP şi agerpres.

Anunţat de luna trecută, acest nou regim urmăreşte să permită Marii Britanii, criticată pentru că mult timp a închis ochii în privinţa afluxului de bani ruşi de pe teritoriul său, să ţintească interesele legate direct de Kremlin.


Citeşte şi: Bombardiere strategice americane B-52 au ajuns în Marea Britanie – Black News

“Marea Britanie poate acum să îi sancţioneze nu doar pe cei care sunt legaţi direct de destabilizarea Ucrainei, dar şi entităţi afiliate guvernului Rusiei şi companii de importanţă strategică şi economică pentru guvernul rus”, se subliniază într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, care oferă ca exemple sectoare precum cel chimic, apărarea sau serviciile financiare.

“Marea Britanie este hotărâtă în sprijinul său faţă de suveranitatea Ucrainei şi dreptul acesteia la autodeterminare”, a declarat ministrul de externe Liz Truss.

“Facem apel la Rusia să detensioneze situaţia şi să aleagă calea diplomaţiei”, a adăugat ea, completând că “în cazul în care Rusia persistă în agresiunea sa faţă de Ucraina, Marea Britanie şi partenerii săi nu vor ezita să acţioneze”.

Citeşte şi: UE deplânge încercările Rusiei de o diviza – Black News

În cadrul unei deplasări joi la Moscova, şefa diplomaţiei britanice a făcut apel la Rusia să îşi retragă trupele concentrate în apropiere de frontierele Ucrainei, pentru a permite detensionarea relaţiei dintre Kremlin şi statele occidentale, care se tem de o operaţiune militară rusă împotriva Kievului.

Omologul său rus Serghei Lavrov a spus că întâlnirea cu Liz Truss a fost “o discuţie între un surd şi un mut”, afirmând că şefa diplomaţiei britanice “nu a auzit” explicaţiile “cât se poate de detaliate” ale Rusiei cu privire la îngrijorările sale faţă de extinderea NATO.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest...

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus La sfârșitul lunii iunie, Tribunalul Regional Minsk l-a condamnat la moarte pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.