Marea Britanie: Moschei din Birmingham, ţintele unor acte de vandalism. Poliția a deschis o anchetă

Publicat:

Cinci moschei din Birmingham, oraş din centrul Angliei, au fost joi ţintele unor acte de vandalism, iar poliţia britanică a deschis o anchetă cu sprijinul unei unităţi antiteroriste, relatează AFP, scrie Agerpres.

“Forţele de poliţie şi unitatea antiteroristă lucrează împreună pentru a-i găsi pe responsabili”, a declarat Dave Thompson, şeful poliţiei din regiunea West Midlands, citat într-un comunicat.


Citește și : UE27 se orientează spre o respingere a datei de 30 iunie pentru amânarea Brexitului (surse diplomatice)

Poliţia a primit un prim semnal în noaptea de miercuri spre noi, în jurul orei 02.30 GMT, că un bărbat sparge ferestrele moscheii din Bichfield Road, în nordul oraşului.

După o altă semnalare în mai puţin de o oră mai târziu pentru fapte similare care au vizat o altă moschee, poliţia din West Midlands şi-a întărit patrulele în apropierea lăcaşurilor de cult din oraş şi a descoperit alte două moschei vandalizate.

Spre dimineaţă, o a cincea moschee a fost de asemenea luată ca ţintă.

“Ofiţerii lucrează pentru a identifica probe, iar înregistrările de pe camerele de supraveghere sunt în curs de analiză”, a precizat poliţia.

După atentatele de la Christchurch, din Noua Zeelandă, poliţia britanică a anunţat că desfăşoară patrule în apropierea moscheilor din întreaga ţară pentru a-i “linişti” pe credincioşi.

Citește și : Zeci de persoane au murit după ce un feribot supraaglomerat s-a scufundat în fluviul Tigru din nordul Irakului

Atentatele de la Christchurch comise de un suprematist alb australian, la 15 martie, asupra a două moschei din oraş au făcut 50 de morţi.

Mai multe asociaţii antirasiste încearcă mereu să atragă atenţia asupra intensificării islamofobiei în societatea britanică. Conform unui sondaj prezentat în februarie de asociaţia Hope Not Hate, peste o treime dintre britanici consideră islamul “o ameninţare” la adresa modului lor de viaţă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.