X

Marea Britanie și SUA acuză China de o amplă campanie de spionaj cibernetic

Marea Britanie și SUA acuză China de o amplă campanie de spionaj cibernetic

Marea Britanie și SUA au acuzat luni China în legătură cu o amplă campanie de spionaj cibernetic, prin care au fost afectate oficialități din cele două țări.

Autoritățile de la Londra și Washington au acuzat grupul de hackeri așa-numit APT31 că este o ramură a Ministerului Securității din China și au enumerat o listă de ținte: membri ai personalului Casei Albe, senatori americani, parlamentari britanici și oficiali guvernamentali din întreaga lume care au criticat Beijingul, relatează Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și : Cum a ajuns Rusia în vizorul ISIS

Procurorii americani au declarat că piratarea a dus la compromiterea de e-mailuri personale, de sisteme de stocare online și de înregistrări de apeluri telefonice.

Scopul operațiunii de piraterie informatică a fost de a “reprima criticii regimului de la Beijing, de a compromite instituții guvernamentale și de a fura secrete comerciale”, a declarat adjunctul procurorului general din SUA, Lisa Monaco.

Ambasada Chinei la Washington nu a răspuns la un mesaj prin care se solicitau comentarii cu privire la acuzațiile americane, însă ambasada chineză din Londra a descris acuzațiile din Marea Britanie drept “calomnii complet fabricate și rău intenționate”.

Citește și : Cine este oligarhul care deține mall-ul în care a avut loc atacul terorist din Moscova

Anunțurile au fost făcute în momentul în care atât Marea Britanie, cât și SUA au impus sancțiuni unei firme despre care consideră că este o companie-paravan a Ministerului Securității de Stat din China.

Tags: campanieChinamarea britaniespionaj ciberneticSUA
Externe