Marele ayatollah al Irakului: Alegerile anticipate, singura cale de ieşire din criză

Publicat:

Marele ayatollah al Irakului, Ali Sistani, a declarat vineri că alegerile anticipate sunt singura cale de ieşire din actuala criză şi că un nou guvern ar trebui să se formeze cât mai curând, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Mai mult de 450 de persoane, în majoritatea lor demonstranţi neînarmaţi, dar şi unii membri ai forţelor de securitate, au fost ucişi de la declanşarea valului de proteste populare pe 1 octombrie.


Citește și : Un bărbat a fost executat în Belarus pentru un dublu asasinat

Protestatarii, mulţi dintre ei tineri, cer înlocuirea unui sistem politic pe care o consideră profund corupt şi responsabil de menţinerea în sărăcie a majorităţii populaţiei.

‘Cel mai rapid şi mai paşnic mod de ieşire din criza actuală şi de evitare a necunoscutului sau a haosului ori conflictului civil este întoarcerea la popor prin desfăşurarea de alegeri anticipate după adoptarea unei legi electorale corecte’, a afirmat ayatollahul Sistani.

Parlamentul irakian nu a reuşit să adopte miercuri o nouă lege electorală, una din principalele revendicări ale protestatarilor.

Citește și : Nava Ocean Viking salvează 112 migranţi găsiţi pe o barcă în apropierea Libiei

‘Sperăm că formarea unui nou guvern nu va fi întârziată multă vreme’, a mai afirmat Sistani, în predica citită vineri de un reprezentant al său, în oraşul sfânt şiit Kerbala.

Impasul din parlament a blocat şi numirea unui prim-ministru interimar, deputaţii ratând astfel joi termenul constituţional de 15 zile după demisia lui Adel Abdul Mahdi luna trecută.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.