Maria Giuliana Civinini vrea să demisioneze din Comisia Vetting

Publicat:

Maria Giuliana Civinini vrea să demisioneze din Comisia Vetting

Membrul internațional al comisiei Vetting, Maria Giuliana Civinini, a anunțat membrii Comisiei despre intenția de a demisiona din funcție.

Informația a fost confirmată pentru TV8 de către biroul de presă al comisiei Vetting.


Citeşte şi: Franța, SUA și România ar putea apăra Republica Moldova în cazul unui eventual atac – Stiripesurse.md

Totodată, solicitați pentru precizări, serviciul de presă al Legislativului a precizat că în prezent, „Parlamentul nu a recepționat nicio cerere de demisie din partea unui membru al Comisiei independente de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor”.

Maria Giuliana Civinini vrea să demisioneze din Comisia Vetting

Maria Giuliana Civinini este o fostă judecătoare din Italia. A ocupat funcția de președinte a Tribunalului din Pisa. Activând în domeniul judecătoresc începând cu 1983, Maria Giuliana Civinini a exercitat funcțiile de judecător civil, penal, în domeniul muncii în Modena și Pistoia și funcțiile de arbitru la Curtea de Casație.

Comisia Vetting este formată din șase membri – trei internaționali, Scott Bales, Maria Giuliana Civinini și Lavly Perling, și trei naționali, Andrei Bivol, Iurie Gațcan, Lilian Enciu.

Maria Giuliana Civinini vrea să demisioneze din Comisia Vetting

Vettingul, în sensul activității Comisie de evaluare, este procesul de verificare a integrității candidaților ce aspiră la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție.

Comisia analizează și stabilește dacă candidații au avut un comportament compatibil cu etica profesională pe parcursul activității, dacă au admis conflicte de interese, dacă au declarat în mod corespunzător averea și dacă aceasta corespunde veniturilor lor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Marmelada, vedeta unui festival organizat în Anglia

Marmelada, vedeta unui festival organizat în Anglia În fiecare an, în luna aprilie, se desfăşoară unul dintre evenimentele cele mai excentrice din Anglia, un concurs...

Jocurile Olimpice de la Paris 2024: Flacăra olimpică a plecat din Grecia spre Marsilia

Jocurile Olimpice de la Paris 2024: Flacăra olimpică a plecat din Grecia spre Marsilia La ora 07.50 (ora Atenei, 06.50 la Paris), portul Pireu, acoperit...

Britney Spears şi tatăl ei au ajuns la o înţelegere în cadrul disputei lor juridice

Britney Spears şi tatăl ei au ajuns la o înţelegere în cadrul disputei lor juridice Cântăreaţa pop americană Britney Spears şi tatăl ei, Jamie Spears,...

Giorgia Meloni și-a anunțat candidatura la alegerile europene

Giorgia Meloni și-a anunțat candidatura la alegerile europene Duminică, premierul italian Giorgia Meloni a anunțat că va candida la alegerile europene din iunie, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.