Mai marii Europei sunt îngrijoraţi de ascensiunea populismului pe continent

Publicat:

Preşedinţii Comisiei Europene şi Parlamentului European, Jean-Claude Juncker şi Antonio Tajani, şi-au exprimat vineri, la Florenţa, îngrijorarea faţă de ascensiunea populismului în Europa, tendinţă alimentată şi de criza migraţiei din ultimii ani, transmite AFP, potrivit agerpres.

”A fi un bun italian înseamnă să fii şi un bun cetăţean european. Acest lucru trebuie repetat cu voce tare, în special în acest moment”, a declarat Tajani în conferinţa despre Starea Uniunii, organizată la Florenţa.


Citeşte şi: Fraudă cu paşapoarte în Ungaria: Washingtonul intenţionează să ridice scutirea de viză (presă)

La rândul său, Jean-Claude Juncker s-a arătat îngrijorat în faţa ‘resentimentelor’ generate de criza migraţiei în Europa.

”Acest lucru le-a oferit populiştilor şi naţionaliştilor muniţia de care aveau nevoie pentru a desface solidaritatea” Europei, a declarat şeful executivului comunitar. El s-a declarat ‘şocat de rupturile şi fisurile de solidaritate’ apărute între ţările membre în timpul crizei migraţiei.

Citeşte şi: Franța contrează puternic SUA: Sancţiunile americane împotriva companiilor europene sunt ‘inacceptabile’

Întrebat de jurnalişti, Tajani a refuzat să facă aprecieri despre guvernul antisistem în curs de formare la Roma, cu participarea Ligii (extrema dreaptă) şi a Mişcării 5 Stele (M5S, populiştii), dar şi-a exprimat speranţa că viitorul executiv va apăra apartenenţa Italiei la Uniunea Europeană.

Liga şi M5S, devenite majoritare după alegerile parlamentare din 4 martie, ar putea anunţa în câteva zile o echipă şi un program comune în vederea creării unui guvern antisistem, o premieră într-o ţară fondatoare a UE şi a treia economie din zona euro.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.