Marina americană a interceptat rachete în Marea Roșie. Mai multe nave comerciale și-au schimbat traseul

Publicat:

Marina americană a interceptat rachete în Marea Roșie. Mai multe nave comerciale și-au schimbat traseul

Marina americană a interceptat mai multe rachete în Marea Roșie. Câteva nave comerciale și-au schimbat imediat traseul și s-au îndepărtat de locul în care s-au produs explozii, potrivit Sky News.

Compania de transport maritim Maersk a anunțat că două nave sub pavilion american care tranzitau strâmtoarea Bab el Mandeb s-au întors din drum din cauza exploziilor, potrivit stiripesurse.


Citește și : Moldova va avea un minister al Apărării Naționale. Instituția va fi redenumită, exact ca în România

Compania a mai transmis că navele care erau însoțite de vapoare ale Marinei SUA, nu au fost lovite.

„În drum, ambele nave au raportat că au văzut explozii în apropiere, iar însoțitorii au interceptat mai multe proiectile”, a comunicat Maersk.

Navele sunt escortate înapoi în Golful Aden, a precizat firma.

Anterior, agenția pentru operațiuni comerciale maritime din Regatul Unit a declarat că a primit un raport privind o „explozie” la 100 de metri în apropierea unei nave în largul portului yemenit Mokha.

Citește și : CNA o scoate ‘basma-curată’ pe Maia Sandu: ‘Premiul NU este cadou’

Ulterior, Comandamentul central al SUA a anunțat că rebelii Houthi, susținuți de Iran, au lansat trei rachete din Yemen către nava M/V Maersk Detroit. O rachetă a căzut în mare, în timp ce celelalte două au fost doborâte de USS Gravely, au precizat americanii.

Strâmtoarea Bab el Mandeb este ieșirea de sud a Mării Roșii și face legătura cu Golful Aden și Oceanul Indian.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

De mâine, alegătorii pot solicita votarea la domiciliu, la urna de vot mobilă

De mâine, alegătorii pot solicita votarea la domiciliu, la urna de vot mobilă Comisia Electorală Centrală informează că începând cu 7 octombrie 2024, pot fi...

Noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa

Noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa Rușii au lansat noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa în noaptea de sâmbătă spre duminică....

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco: „Istoria cu impunerea plății poliței de asigurare medicală este un fals și o sperietoare pentru a distruge încrederea oamenilor”

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco: „Istoria cu impunerea plății poliței de asigurare medicală este un fals și o sperietoare pentru a distruge încrederea oamenilor” Ministrul Sănătății,...

Armata israeliană, în stare de alertă de teama unor atacuri, la împlinirea unui an de război în Gaza

Armata israeliană, în stare de alertă de teama unor atacuri, la împlinirea unui an de război în Gaza Armata israeliană este duminică în stare de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.