Mark Esper este noul șef al Pentagonului

Publicat:

Senatul american l-a confirmat pe Mark T. Esper în funcţia de Secretar al Apărării marţi, încheindu-se astfel cea mai lungă perioadă în care Pentagonul nu a avut un lider, informează New York Times, scrie news.ro .

Esper, un fost soldat care a luptat în războiul din Golf din 1991 pentru ca apoi să facă lobby pentru firma de armament Raytheon, îl înlocuieşte pe Jim Mattis, care şi-a dat demisia în decembrie în urma unei dispute privind retragerea trupelor americane din Siria.


Citește și : Ivanka Trump îl felicită pe Boris Johnson pentru că a devenit noul premier al ‘United Kingston’

Esper se va afla la conducerea celor 1,2 milioane soldaţi, una dintre cele mai mari armate din lume, în contextul în care SUA este implicată într-o campanie de presiune maximă prin sancţiuni economice impuse Iranului, această situaţie tensionată aducând SUA şi Iranul mai aproape de o confruntare militară.

Astfel, Esper va fi o nouă voce printre consilierii de securitate ai lui Trump, cei care vor să îşi exercite influenţa în probleme precum încheierea războiului din Afganistan şi negocierile cu Turcia, care a cumpărat un sistem de rachete de la Rusia.

Trump a anunţat în iunie înlocuirea lui Patrick Shanahan la şefia Pentagonului cu adjunctul său însărcinat cu Forţele terestre Mark Esper.

Shanahan, fostul număr doi al Pentagonului, a fost ales ca secretar al Apărării interimar pentru a-i succeda în post fostului general din cadrul Corpului Puşcaşilor Marini Jim Mattis, în urma demisiei acestuia în decembrie.

Citește și : Javad Zarif îl felicită pe Boris Johnson, dar avertizează că Iranul intenţionează să protejeze Golful

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale Ancheta demarată de China asupra coniacului european este o reacţie la...

VIDEO – Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India

VIDEO - Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India Justin Bieber a oferit un spectacol incendiar la nunta anului, care are loc în...

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris De la Louvre la Musée d’Orsay, Parisul are, fără îndoială, unele dintre cele mai...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.