Maroc: Manifestaţii pentru a condamna uciderea a două turiste scandinave

Publicat:

În jur de 100 de activişti în domeniul drepturilor omului au organizat sâmbătă o manifestaţie în faţa Ambasadei Danemarcei în capitala marocană Rabat, pentru a condamna uciderea a două turiste scandinave, informează dpa, scrie agerpres.

Autorităţile marocane au găsit luni trupurile neînsufleţite ale norvegiencei Maren Ueland şi danezei Louisa Vesterager, lângă vârful Toubkal din munţii Atlas, cu tăieturi pe gâturile lor.


Citește și : Columbia: Un fost lider FARC, ucis de forțele de securitate

În total 13 persoane au fost arestate până acum în conexiune cu aceste crime, pe care autorităţile marocane le consideră un atac terorist.

Autorităţile din Maroc şi poliţia daneză încearcă să verifice o înregistrare video care circulă pe reţelele sociale şi care pare să prezinte uciderea uneia dintre cele două femei scandinave. În înregistrare, un presupus ucigaş este auzit declarând că actul este “o răzbunare pentru fraţii noştri din Hageen”. Hageen este un oraş din estul Siriei, unde coaliţia condusă de SUA întreprinde atacuri aeriene împotriva militanţilor grupării Stat Islamic (SI).

Anchetatorii marocani au anunţat de asemenea că analizează o a doua înregistrare, aparent realizată cu o săptămână înaintea atacului şi în care patru dintre persoanele arestate depun jurăminte de credinţă faţă de liderul SI, Abu Bakr al-Baghdadi.

Citește și : Italia refuză să primească circa 310 de migranţi salvaţi de pe Marea Mediterană

“Marocul este o ţară a toleranţei şi noi, poporul şi guvernul, vom combate extremismul prin toate mijloacele posibile”, a spus unul dintre protestatari pentru dpa.

O altă manifestaţie a fost organizată în faţa ambasadei Norvegiei în Rabat, a anunţat un alt activist.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.