Maroc: O ‘celulă teroristă’ cu legături cu o grupare jihadistă a fost destructurată

Publicat:

Autorităţile marocane au anunţat destructurarea unei “celule teroriste” formate din şase “susţinători” ai grupării Stat Islamic (SI) suspectaţi că vor să comită “acte teroriste”, relatează AFP marţi, potrivit Agerpres.

Suspecţii, cu vârste cuprinse între 22 şi 28 de ani, au fost reţinuţi la Sale, în apropiere de capitala Rabat, în cursul unei operaţiuni desfăşurate de Biroul central de investigaţii judiciare (BCIJ), a precizat acesta într-un comunicat.


Citește și : Rusia ar putea ratifica Acordul climatic de la Paris până la sfârșitul anului (Gordeiev)

Cei implicaţi au “aderat la propaganda” SI, au depus jurământ de credinţă faţă de şeful Abu Bakr al-Baghdadi şi au încercat să dobândească competenţe în fabricarea de explozibili în scopul de a comite acte teroriste”, a precizat el într-un comunicat.

Percheziţiile au permis confiscarea de “aparate electronice, arme albe şi manuscrise cu caracter extremist”, a adăugat unitatea antiteroristă marocană.

Operaţiunea are loc la patru luni de la asasinarea a două turiste scandinave în sudul Marocului, într-un act calificat drept “terorist” de Rabat. Douăzeci şi patru de persoane au fost arestate în legătură cu aceste crime şi procesul lor va începe pe 2 mai.

Regatul, care revendică o politică foarte activă în materie de luptă antiteroristă, a fost îndoliat de atacurile de la Casablanca (33 de morţi în 2003) şi Marrakech (17 morţi în 2011). Legislaţia sa a fost de atunci întărită şi zeci de “celule” au fost destructurate în fiecare an.

Citește și : Brexit: Theresa May, fragilizată în partidul său, reia discuţiile cu opoziţia laburistă

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.